US tržby: Transformers: Zánik je prvním letošním filmem, který o víkendu prolomil magickou hranici 100 milionů

US tržby: Transformers: Zánik je prvním letošním filmem, který o víkendu prolomil magickou hranici 100 milionů
Transformers: Zánik
Ze Států si skládající autíčka odnesla rovných 100 milionů, díky čemuž budou navěky v análech zapsána jako sto-víkendová prvnička roku 2014. Ze zbytku světa pak přistálo do kapes studiu dalších 200 milionů. Značka se tedy má (navzdory změnám v obsazení) dál čile k světu. Do budoucna můžeme očekávat pátý a šestý díl, přičemž se jich pravděpodobně znovu ujme Michael Bay. Je ohromná škoda, že studio nezariskuje a nenajme nového hráče. Bay má sice velkolepost v malíku, ale z každého dalšího dílu je patrnější, že ho tahle série dávno nezajímá. Ale vydělává a o to tu jde.
Jonah Hill, Channing Tatum
22 Jump Street
Na dvojku ustoupila výborně hodnocená komedie 22 Jump Street, která má po třech týdnech vyděláno prakticky tolik, co zvládla jednička za dva měsíce. Aktuálně se reinkarnace kultovního seriálu těší z 194 milionů a věřte, že minimálně stovečka ještě ze světa přistane. Třetí je animák Jak vycvičit draka 2, který se s kluky s Jump Street přetahuje o diváky. Na domácí půdě o nějaký ten milion prohrává, celosvětově má naopak třicítku k dobru.
Jak vycvičit draka 2
Dyk, Klus a Piškula Škyťáka a Bezzubku skoro jistě předeženou. | CinemArt
Protože startovali Transformers a každý očekával velký tah, žádné studio nenasadilo silného konkurenta, tudíž se ani jiný nováček do desítky nepodíval. Příští víkend se Transformerům postaví očekávaný horor Chraň nás od zlého talentovaného Scotta Derricksona (Sinister, V moci ďábla). Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.