US tržby: Hobit znovu na vrcholu, Scorseseho freska z Wall Street dostatečně nezaujala

US tržby: Hobit znovu na vrcholu, Scorseseho freska z Wall Street dostatečně nezaujala
Vlk z Wall Street | Paramount Network
Překvapivě hity minulých týdnů, novinky naopak ostrouhaly. Zatímco Zprávař utrpěl minimální propad (3. místo, 20 milionů) a Špinavý trik dokonce o něco málo posílil (4. místo, 19 milionů), debutující Vlk z Wall Street Martina Scorseseho skončil až pátý s 18 miliony. Hrálo se nicméně již od středy, takže dosavadní částka je 34 mega. To už zní o něco lépe, pořád je ale třeba zalepit rozpočet 90 milionů, přičemž ve Státech není film zdaleka tak nadšeně přijatý kritikou, aby se z něj stala trvalka. Studio si nepochybně slibovalo od hvězdného dua DiCaprio/Scorsese podstatně lepší startovné.
Walter Mitty a jeho tajný život
Walter Mitty v Americe nenašel pochopení, v českých recenzích naopak boduje ve velkém (17 recenzí, průměr 78%). Dokáže novinka Bena Stillera stejně nadchnout i ve zbytku Evropy? | CinemArt
Ještě méně nadšení sklidil nováček Bena Stillera Walter Mitty a jeho tajný život, debutující až na sedmé pozici. Nestačil ani na Hanksova Walta Disneyho, který je v kinech již třetí týden a se 14 miliony skončil na šestém místě. Walter otevírá za 13 milionů a to s ryze průměrnými recenzemi. Rottentomatoes hlásí 48%, což je výrazně slabší, než co zatím popisuje česká kritika. Že by jeden z těch filmů, který docení až diváci v Evropě? Od středy je nicméně výsledná cifra přeci jen optimističtější - 25 milionů.
Kevin Hart, Sylvester Stallone, Robert De Niro
Navzdory sympatickému nápadu a hvězdnému obsazení komedie Zpátky v ringu diváky ani kritiky nezaujala.
Nevalně dopadla i sportovní komedie Zpátky do ringu, která navzdory chytlavému obsazení "Rocky vs. Zuřící býk" vydělala pouhých 7, respektive 13 milionů a do desítky se ani nedostala. Stála ale jen 40, takže se nepochybně celosvětově zaplatí. To se s největší pravděpodobností naopak nepovede novince, která odstartovala až na devátém místě - 47 Róninům.
Keanu Reeves
Keanu Reeves
Dávno před premiérou se tušilo, že z filmu bude propadák. To, co se událo od středy do neděle, je ale regulérní masakr. Akční fantasy vydělala pouhých 20 milionů, přičemž stála 10x tolik! Keanu Reeves si na konci roku připisuje do filmografie největší letošní propadák. V Universalu, kde současně řeší i přerušené natáčení Rychle a zběsile 7, je teď nejspíš hodně dusno.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.