US tržby: Ledové království zmrazilo tažení Hunger Games a novinku exBatmana

US tržby: Ledové království zmrazilo tažení Hunger Games a novinku exBatmana
Pryč od pece
Ani Vražedná pomsta ale nestrádala. 27 milionů dolarů je o třetím víkendu velmi dobré číslo. Celosvětově navíc snímek atakuje sedm set milionů.
Jennifer Lawrence
Hunger Games: Vražedná pomsta | Lionsgate
Komerční úspěch Ledového království nijak zvlášť překvapivý samozřejmě není. Zarážející je značně odlišné přijetí filmu v zámoří a u nás. Zatímco americká kritika nešetří nadšením a diváci mluví o animáku roku, v českých vodách se často zmiňuje zmatený příběh a celková průměrnost produktu. Nedocenili jsme Ledové království, nebo máme díky historii tradičních českých pohádek vybíravější jazýčky? Rozhodnutí nechám na vás...
Zoe Saldana, Christian Bale
Pryč od pece
Až třetí skončila krimi novinka Christiana Balea Out of the Furnace, v níž se hrdina snaží najít ztraceného bratra, který se zapletl s nesprávnými lidmi. Jak zní námět neoriginálně, tak to prý i neoriginálně dopadlo. Žádná tragédie, ale nezajímavý průměr, jenž by bez hvězdných herců putoval rovnou na video. Debutujících 5 milionů tudíž odpovídá. Studio každopádně tahle sázka na charisma bývalého Batmana moc trápit nebude. Film stál jen 22 milionů.
Chris Hemsworth
Thor: Temný svět
Žebříček dále doplňují trvalky (druhý Thor, The Best Man Holiday), snaživci bez zájmu publika (Vaughnovy Pozdravy ze Spermabanky, Stathamův Homefront) a nečekaně silné malé tituly, které zatím ze skromného počtu kin dolují slušné částky (Zlodějka knih, Philomena, Klub poslední naděje).
Slavné dny Disneyho a Katniss tento týden nepochybně skončí, neboť do kin vstoupí Hobit. A buďte si jistí, že ten ostatním nechá leda drobky.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.