Tržby v českých kinech: Diváci slyší na pařbu, zběsilé hrdiny a Star Trek!

Tržby v českých kinech: Diváci slyší na pařbu, zběsilé hrdiny a Star Trek!
Ryan Gosling | RADiUS-TWC
Trekkies, jak si fanoušci fenoménu říkají, u nás nicméně není tolik, takže se Star Trek: Do temnoty musí spokojit s debutovými 31 tisíci diváky a 5 miliony (jen pro srovnání - start Pařby minule podpořilo o 12 tisíc diváků více, Království lesních strážců dokonce o 18). Star Trek tu zkrátka pořád platí za jistou exotiku pro geeky, přesto je jasné, že si fenomén pomalu, ale jistě prošlapává cestičku i ke klasickým mainstreamovým divákům.
Ryan Gosling
Ryan Gosling | RADiUS-TWC
Jednoznačným zklamáním je slabý start Jen Bůh odpouští. Novinka od tvůrců veleúspěšného Drive byla, pravda, nasazena do pouhých 34 kin. I tak ale mohla získat větší ohlas, než 1 879 diváků, kteří v pokladnách nechali 256 tisíc korun. Snímek provází vesměs rozpačité recenze, což se na slabé návštěvnosti nepochybně podepsalo. Duo Refn-Gosling jednou zazářilo. V případě "Boha" už je podobná sláva (a divácká přízeň) očividně nečeká.
Království lesních strážců
Minule žebříček naprosto ovládlo Království lesních strážců. Bublina však rychle splaskla, snímek prodělal propad o ohromných 82% a skončil o svém druhém víkendu až na šestém místě s necelými 8 tisíci diváky a tržbami jeden milion korun. Kdo tipoval trvalku, ten se šeredně spletl.
Ken Jeong
Pařba na třetí
Velmi slušně si stále vedou Pařba na třetí (stříbrná pozice) a Rychle a zběsile 6 (bronz), což je u tak silných značek pochopitelný vývoj. Za zmínku ještě stojí, že Iron Man (aktuálně na šesté pozici a to je v kinech šest týdnů!) již z českých diváků "vyrazil" 37 milionů korun. Pro Tonyho Starka drobné, pro české kinaře téměř spásná částka, jasně ukazující, že "to jde".
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.