29. týden-kinopremiéry: 16. prezident USA loví upíry a Woody Allen si užívá v Římě

29. týden-kinopremiéry: 16. prezident USA loví upíry a Woody Allen si užívá v Římě
Před lety režíroval Timur Bekmambetov Angelinu Jolie a starý žigulík, který si to rozdal v rychlostní zkoušce s pověstným Pendolinem. Ze snímku Wanted (2008) se stala solidní akční podívaná. A jaká je novinka Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) ? Jedním slovem rozpačitá. Fiktivní příběh pojednávající o jednom z nejslavnějších amerických prezidentů je víc než jen přitažený za vlasy.
Benjamin Walker
| BontonFilm
Lincolnova matka byla usmrcena upírem a dospělý muž to hodlá náležitě potrestat. Netrestá tu ovšem režisér a producent Bekmambetov spolu s asistujícím Timem Burtonem (!) spíš diváky? Udělat z Lincolnovy negramotné matky vzdělanou světici je to nejmenší, co vám v případě akční fantasy podívané bude vadit. Snímku dáváme 60%, recenze si můžete přečíst zde.
Do Říma s láskou
Do Říma s láskou
Američtí intelektuálové vždycky milovali Evropu. Nejinak je tomu v případě herce, režiséra a scenáristy Woodyho Allena, který se po návštěvě Barcelony a Paříže vydává Do Říma s láskou (2012). A opět do svého povídkového příběhu s nádechem komedie a fantastična obsazuje mladé sympatické herce, jmenovitě Ellen Page a Jesseho Eisenberga. Vedle nich tu v kouzelné roli exceluje roztržitý Roberto Benigni a po delší době i sám Woody Allen. A sobě ani filmu nedělá žádnou ostudu.
Do Říma s láskou je takovou nenáročnou letní oddechovkou. Allen si může odškrtnout další čárku v kolonce "co rok, to jeden film". Jestli ovšem bude pokračovat stejně i do budoucna, může z toho být pořádná nuda. Snímku dáváme 60%, recenze si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.