Top kina ČR: Keanu Reeves vyzval Jakuba Prachaře. Víkend táhly filmy s dvěma „chlapáky“

Top kina ČR: Keanu Reeves vyzval Jakuba Prachaře. Víkend táhly filmy s dvěma „chlapáky“
John Wick: Kapitola 4, Buď chlap! | Vertical Entertainment
5. BASTARDI: REPARÁT (Česká republika)
Bastardi: Reparát | Bioscop
tržby milion 393 tisíce Kč / návštěvnost 7241 divák / 32 kina
Po premiérovém prvenství klesli čtvrtí Bastardi Tomáše Magnuska na pátou příčku. Minule měli k dispozici přes 90 kin, tentokrát pouhou třetinu. Na kontě tak mají za necelé dva týdny 30 tisíc platících. Zatím jim tedy v rámci série patří pomyslné třetí místo ze čtyř, hůř už na tom je pouze trojka, na kterou přišlo za celou dobu od premiéry jen něco málo přes 28 tisíc divaček a diváků.

4. KOCOUR V BOTÁCH: POSLEDNÍ PŘÁNÍ (USA)
Kocour v botách: Poslední přání | DreamWorks
tržby milion 604 tisíce Kč / návštěvnost 9694 diváci / 91 kino
Animovaný kocourek se přibližuje k metě půl milionu. V českých kinech se nejnovější Kocour v botách promítá od loňského prosince, tedy přes tři měsíce, na kontě má přes 461 tisíc platících a téměř 78 milionů korun v rámci tržeb. Výdrži Kocoura v botách se ani nepřiblíží komerčně nejúspěšnější tituly uplynulého víkendu, o kterých ještě bude řeč. Klouzat se může jít i další animovaný titul od komiksového studia DC, druhý Shazam!, který se nedostal ani do top 5 a za dva víkendy má na kontě necelých 26 tisíc platících.

3. DUNGEONS & DRAGONS: ČEST ZLODĚJŮ (USA)
Dungeons & Dragons: Čest zlodějů | Paramount Network
tržby milion 617 tisíc Kč / návštěvnost 8075 diváků / 38 kin
V rámci předpremiérového uvedení šla do kin očekávaná dobrodružná fantasy komedie Dungeons & Dragons: Čest zlodějů a nevedla si vůbec špatně, když se na tržbách dostala před Kocoura v botách a skončila třetí. Vypadá to, že starý Dračák dostal solidního nástupce. Ale počkejme si na následující víkend, kdy se Čest zlodějů promítne v o poznání větším množství sálů. V rámci uváděných titulů půjde o jasný premiérový tahák. Tohle byla pouze jednohubka.

2. BUĎ CHLAP! (Česká republika)
Buď chlap!
tržby 7 milionů 365 tisíc Kč / návštěvnost 43 430 diváků / 222 kina
Jakub Prachař dokazuje Tereze Rambě v novém celovečeráku Michala Samira (minisérie Iveta), že je chlap. Samir obohatil klasický romkom žánr o dobrodružný prvek a díky masivnímu nasazení do 222 kin zaujal přes 43 tisíce platících. Jde tak ve šlépějích Rudolfa Havlíka, jehož úsporná (natočená na jednom místě s minimem herců a členů štábu), dobrodružně laděná romantika z exotického ostrova získala za necelé dva měsíce od premiéry přes čtvrt milionu platících.

1. JOHN WICK: KAPITOLA 4 (USA)
John Wick: Kapitola 4 | Lionsgate
tržby 8 milionů 934 tisíce Kč / návštěvnost 46 049 diváků / 131 kino
První John Wick vstoupil do kin roku 2014. Kdo by tenkrát řekl, že po devíti letech bude mít čtvrtý film v distribuci, nezpochybnitelnou pozici v akčním žánru a hvězdného Keanu Reevese coby hlavního protagonistu na všech plakátech a doprovodných materiálech... Premiérově uváděná čtyřka Johna Wicka má v rámci tuzemských kin a celé série solidní rozjezd, ze všech filmů ji trumfnul jen v pořadí třetí John Wick, na kterého o premiérovém víkendu v roce 2019 přišly přes 52 tisíce platících.
Ve světě a v USA série filmů s Johnem Wickem díl od dílu roste. Jednička utržila o premiérovém víkendu v severoamerických kinech 14 milionů dolarů, dvojka už 30 (tedy víc než dvakrát tolik), trojka 56 milionů dolarů a aktuální čtyřka startovala za 73 mega. John Wick nikdy nedosáhne na statistiky sérií Rychle a zběsile nebo Mission: Impossible, zástup oddaných fanynek a fanoušků, skromnější rozpočty a poctivě natočené akční sekvence vzdávající hold legendám žánru jsou nicméně nemalou satisfakcí.
zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak, Box Office Mojo

Kinolog: Kdo je lepší než Chuck Norris? John Wick aka Keanu Reeves, nejsmutnější akční hrdina

Akční série John Wick má už čtvrtý díl, jenž trvá 169 minut. Bez herce Keanu Reevese by tento projekt nikdy nevznikl ani by neměl takový styl a atmosféru. Kolik lidí už John Wick zabil a jak si vede v historickém žebříčku nejsmrtonosnějších postav?