Trailerová nálož týdne: Agenti se ztrátou paměti, film podle atrakce v Disneylandu a seriál od autora Nebezpečné rychlosti

Trailerová nálož týdne: Agenti se ztrátou paměti, film podle atrakce v Disneylandu a seriál od autora Nebezpečné rychlosti
Ghosted | Apple TV+

Citadel (seriál)

hrají: Richard Madden, Priyanka Chopra Jonas, Stanley Tucci, Laëtitia Eïdo
premiéra: Prime Video, 28. dubna 2023
Bratři Russoovi od konce v MCU žádnou velkou parádu nepředvedli. Bude seriál Citadel onou trefou do černého? Minimálně trailer má dost lákadel, aby vyvolal zájem. Hlavními hrdiny příběhu jsou agenti Kane (Richard Madden) a Sinh (Priyanka Chopra Jonas), členové špionské organizace nazvané Citadela, jež se nezodpovídá žádné zemi. Během jisté mise ve vlaku se organizace z neznámého důvodu rozpadne, což navíc agentům smaže vzpomínky.
O pár let později je kontaktuje šéf Citadely Bernard Orlick (Stanley Tucci) s tím, že před lety je zradil jeden z jejích členů, což vedlo ke vzniku nové mocné organizace, již je třeba zastavit. Dost složitý základ pro vlastně docela triviální zápletku, v Amazonu ale podle všeho projektu dost věří, neboť by v přípravě mělo být několik spin-offů.
Citadel

Silo (seriál)

hrají: Rebecca Ferguson, Iain Glen, Ferdinand Kingsley, Tim Robbins
premiéra: Apple TV+, 5. května 2023
Úspěšný román Silo amerického autora Hugha Howeyho byl dlouho v hledáčku Hollywoodu. Nakonec práva urvali v Applu a minimálně v rámci traileru to vypadá na jeden z jejich nejsilnějších zářezů. Příběh nás zavede do tajemné podzemní základny, kde lidstvo přežívá po neznámé katastrofě, jež znemožnila život na povrchu. Není jasné, co přesně se stalo a dlouho už lidstvo v podzemí přebývá. Všem ale takový život už leze na mozek a je jen otázkou času, kdo první v pomyslném sudu prachu škrtne sirkou. Hvězdně obsazený seriál je tvůrčím dílem Grahama Yosta (Strážce zákona, scénáře k filmům Nebezpečná rychlost a Operace: Zlomený šíp).
Silo | Apple TV+

Ghosted (film)

režie: Dexter Fletcher
hrají: Chris Evans, Ana de Armas, Adrien Brody, Tim Blake Nelson
premiéra: Apple TV+, 21. dubna 2023
A ještě jednou Apple, tentokrát netradičně s akčně-komediálním blockbusterem, což byla do téhle chvíle, pokud jde o filmy určené exkluzivně pro streamovací platformy, hlavně netflixovská věc. Ghosted je příběhem Colea (Chris Evans), obyčejného chlápka, který si myslí, že v tajupné Sadie (Ana de Armas) našel tu pravou. Jenže ta mu pak přestane odepisovat. Co uděláte, když vás dívka ignoruje? Překvapíte ji velkým romantickým gestem! Namísto druhého rande se ale setkání strhne v boj o život, neboť Sadie je mezinárodní tajná agentka. A Cole se právě stal součástí její operace.
Ghosted

To Catch a Killer (film)

režie: Damián Szifrón
hrají: Shailene Woodley, Ben Mendelsohn, Ralph Ineson, Jovan Adepo
premiéra: 2023
Kdo by odolal poctivé detektivní hře na kočku a na myš? Obzvlášť když má Bena Mendelsohna v roli metodického vyšetřovatele, Shailene Woodley jako odhodlanou policistku a vraha se sniperkou a tajemnou motivací. To je kombinace, které se zkrátka těžko odolává. To Catch a Killer díky všemu zmíněnému nepůsobí jen jako laciná kopírka slavných předchůdců. Snímek navíc netočí žádný amatér. Jeho režisérem je talentovaný argentinský tvůrce Damián Szifron, který nás téměř dekádu zpátky nadchl výbornými Divokými historkami. Takže jestli má nějaká detektivka šanci uspět, je to tahle.
To Catch a Killer

The Nurse (seriál)

hrají: Josephine Park, Fanny Louise Bernth, Peter Zandersen, Dick Kaysø
premiéra: Netflix, 27. dubna 2023
O existenci dánského seriálu The Nurse, který v dubnu zamíří do nabídky Netflixu, jsme začátkem tohoto týdne ještě neměli tušení. Jeho trailer je ale natolik netradiční, že jsme ho museli zařadit. Mělo by jít údajně o show inspirovanou skutečným příběhem, to ale není tak zajímavé. Co zvedá obě obočí, je pojetí upoutávky, které začíná téměř jako horor a končí dvěma sestrami, jež během oživování společně zpívají písničku. Celé je to tak divné a v atmosféře neuchopitelné, že nemůžeme The Nurse ignorovat.
Zdravotní sestra

Strašidelný dům (film)

režie: Justin Simien
hrají: Rosario Dawson, Owen Wilson, Danny DeVito, Lakeith Stanfield
premiéra: kino, 27. července 2023
Vzpomínáte ještě na rodinnou komedii Strašidelný dům (2003) s Eddiem Murphym, jíž studio Disney chtělo rozjet další úspěšnou franšízu podle své atrakce? Nejspíš ne, protože šlo o propadák. Uběhlo 20 let a u Myšáka si řekli, že to zkusí znovu. Nová verze pojednává o osamělé ženě a jejím synovi, kteří si najmou samozvané lovce duchů, aby z jejich sídla vyhnali nevítaná strašidla. Je to hvězdě obsazené, trikově slušné, dokonce je pod produkcí podepsaný Guillermo del Toro. Navzdory tomu všemu ale pořád máme pocit, že by filmu víc slušela premiéra na Disney+ než velké plátno.
Winona Ryder, Owen Wilson, Jared Leto, Justin Simien, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis, Rosario Dawson | Walt Disney Studios

Kinolog: Houboví lidé chtějí sežrat naše mozky. V The Last of Us nás zachrání Pedro Pavel

Devítidílný seriál The Last of Us, jenž je dostupný na HBO Max, vychází ze slavné stejnojmenné videohry. Povyšuje žánr postapokalyptického zombie hororu z pouhé akční vyvražďovačky na psychologické drama. Obsazení ani celkové provedení nemohlo být lepší.