Top kina ČR: Neškodný Ant-Man vyklízí pozici. Film s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem chytá druhou mízu

Top kina ČR: Neškodný Ant-Man vyklízí pozici. Film s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem chytá druhou mízu
Ostrov | CinemArt
5. AVATAR: THE WAY OF WATER (USA)
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios
tržby 2 miliony 461 tisíc Kč / návštěvnost 11 873 diváci / 70 kin
Mezi pěticí komerčně nejúspěšnějších filmů víkendu se stále drží Cameronův druhý Avatar. V tuzemských kinech se promítá necelé tři měsíce a za tu dobu má na kontě milion 410 tisíc platících a téměř 288 milionů korun v rámci tržeb. Vzhledem k faktu, že šel Avatar: The Way of Water do distribuce na konci loňského roku, zasáhne výraznou měru jak do loňských, tak do letošních statistik tržeb a návštěvnosti. Loni na něj do kin přišlo 763 tisíce platících a tržby činily 152 miliony korun, prozatímní letošní skóre je následující: téměř 650 tisíc platících a 135 milionů korun. Mimořádné.

4. CREED III (USA)
Creed III
tržby 2 miliony 815 tisíc Kč / návštěvnost 15 213 diváků / 120 kin
Třetí Creed už se musel obejít bez Sylvestera Stallona, přesto má v rámci série solidní skóre. Lépe na tom byl o premiérovém víkendu pouze Creed II, na něhož přišlo 17 tisíc platících. Boxerská trilogie má jednoznačnou hvězdu, která se během několika let stihla vyprofilovat v režiséra, a to herce Michaela B. Jordana. Třetímu Creedovi se o premiérovém víkendu dařilo v domovských Spojených státech. Zde snímek utržil 58 milionů dolarů, což je vůbec nejvíc v rámci premiérových statistik celé série.

3. ANT-MAN A WASP: QUANTUMANIA (USA)
Ant-Man a Wasp: Quantumania | Marvel Studios
tržby 2 miliony 918 tisíc Kč / návštěvnost 15 354 diváci / 94 kina
Marvelovský Ant-Man se ve třetím vlastním celovečeráku mírně řečeno plácá. V českých kinech se promítá necelé tři týdny, na kontě má 130 tisíc platících a 24 milionů korun v rámci tržeb. Hůř na tom byl jen v pořadí první ant-manovský snímek, na který do tuzemských kin přišlo jen 108 tisíc diváků a divaček. Celosvětově má třetí Ant-Man na kontě necelých 420 milionů dolarů, za uplynulý týden tedy přibylo jen 57 mega. Pokud to půjde hodně dobře, dostane se na půl miliardy. Nicméně snímek tvůrce vyšel jen v rámci nákladů na výrobu na 200 milionů dolarů, když k tomu připočteme propagaci, zůstává v červených číslech.

2. KOCOUR V BOTÁCH: POSLEDNÍ PŘÁNÍ (USA)
Kocour v botách: Poslední přání | DreamWorks
tržby 3 miliony 7 tisíc Kč / návštěvnost 17 425 diváků / 86 kin
Kocour v botách má na kontě přes 410 tisíc platících. Animovaný sympaťák se slabostí pro dobrodružství se v tuzemských kinech pohybuje od loňského prosince, vedle druhého Avatara je tak komerčně nejúspěšnějším titulem posledních měsíců. Filmu se daří i celosvětově, tržby momentálně činí 453 miliony dolarů, což je víc než v případě třetího Ant-Mana. Tvůrci v Posledním přání posílají Kocoura v botách do restartu, uvidíme, čeho se do budoucna v případě téhle ikonické postavy ještě dočkáme.

1. OSTROV (Česká republika)
Ostrov | CinemArt
tržby 3 miliony 40 tisíc Kč / návštěvnost 16 142 diváci / 120 kin
Co do počtu diváků sice uplynulý víkend patřil Kocourovi v botách, Unie filmových distributorů však u statistik zohledňuje výši tržeb, a tam to o necelých 40 tisíc korun vyhrál Ostrov s Janou Plodkovou a Jiřím Lagmajerem. Za necelých pět týdnů má novinka Rudolfa Havlíka, který za necelé tři roky do kin uvedl hned pět filmů (vedle Ostrova jsou to Bábovky, Minuta věčnosti, Po čem muži touží 2 a Prezidentka), má na kontě 233 tisíce platících a 41 milion korun v rámci tržeb. Ostrov je druhým komerčně nejúspěšnějším titulem ze zmiňované pětice. Lépe je na tom pouze komedie Po čem muži touží 2, na kterou přišlo 275 tisíc platících. I to by ale Ostrov mohl minimálně dorovnat.
zdroje: Unie filmových distributorů, Kinomaniak, Box Office Mojo

Kinolog: Rocky bez Stalloneho není, co býval. Jaké jsou typické chyby boxerských filmů

Třetí díl série Creed, která navazuje na šestidílnou ságu Rocky, se už musí obejít bez Sylvestera Stalloneho. Důvodem ale není hercův věk. Třetí díl Creeda nicméně odkazuje silně k Rockymu III.