Trailerová nálož týdne: Pařba v Rusku, kultovní erotický thriller v seriálové verzi a sérioví vrazi

Trailerová nálož týdne: Pařba v Rusku, kultovní erotický thriller v seriálové verzi a sérioví vrazi
The Machine | Legendary Entertainment

The Machine (film)

režie: Peter Atencio
hrají: Bert Kreischer, Scotty Landes, Stephanie Kurtzuba, Mark Hamill
premiéra: kino, 25. května 2023
Americký komik Bert Kreischer má velmi vděčnou historku, jak během studií pařil v Rusku s mafií. A přestože nemá žádné filmové zkušenosti, někoho napadlo, že podle ní natočí film a Kreischer si v něm dokonce zahraje sám sebe. Bláznivý komediální snímek pak sleduje dvě časové roviny: mladého Berta, jak přechlastává Rusy a vyvádí hovadiny, a Berta v současnosti, který musí čelit následkům ruského výletu a ještě větším hovadinám. The Machine působí jako strašná blbina, ale mohla by být velmi zábavná. Nepamatuju film, v němž by si Mark Hamill svou roli tak viditelně užíval.
The Machine

Peter Pan & Wendy (film)

režie: David Lowery
hrají: Jude Law, Alexander Molony, Ever Anderson, Alan Tudyk
premiéra: Disney+, 28. března 2023
Už dlouho jsme tu neměli hraný remake nějakého animovaného hitu od Disneyho. Nově se k předělávkám klasických hitů přidává Peter Pan. Ano, hraných filmů na tohle téma vzniklo nespočet, ale Disney si do téhle chvíle vystačil s kreslenou verzí z roku 1953. Koncem března jí dorazí hraný sourozenec, je nicméně otázkou, jestli má tahle látka vůbec ještě co nového nabídnout. Trailer sice nevypadá marně, současně ale nestrhne. Možná i proto film Peter Pan & Wendy putuje rovnou do nabídky Disney+.
Peter Pan a Wendy

Bostonský škrtič (film)

režie: Matt Ruskin
hrají: Keira Knightley, Carrie Coon, Alessandro Nivola, David Dastmalchian
premiéra: Disney+, 17. března 2023
Bostonský škrtič je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče. Film sleduje Lorettu McLaughlin, reportérku novin Record-American, která se stala první novinářkou, jež spojila vraždy bostonského škrtiče. Jak si záhadný vrah vybírá další a další oběti, Loretta se pokouší pokračovat ve vyšetřování spolu s kolegyní a přítelkyní Jean Cole, avšak dvojice naráží na překážku v podobě sexismu. McLaughlin a Cole se přesto odvážně pouštějí do složitého pátrání a ve snaze odhalit pravdu riskují vlastní životy.
Bostonský škrtič

Je to v nás (seriál)

režie: Thomas Kail
hrají: Mae Whitman, Carlos Valdes, Emilia Suárez, Adam Kaplan
premiéra: Disney+, 24. března 2023
Někdy jsou hlasy, co slyšíme v hlavě, až příliš hlasité –⁠ a v případě nové hudební show dokonce umí zpívat! Příběhově by to byla klasika o dvou duších, co se konečně potkaly a zamilovaly, v případě Je to v nás ale oba mají své vnitřní hlasy, které jim do toho budou mluvit (a pět). Režírující Thomas Kail má navíc na kontě milovaný muzikál Hamilton a scenáristický tým měl v minulosti prsty v tick, tick... Boom! a v Ledovém království II. Milovníci a milovnice muzikálových seriálů by si proto měli přijít na své.
Je to v nás

Fatal Attraction (seriál)

režie: Silver Tree, Pete Chatmon
hrají: Lizzy Caplan, Joshua Jackson, Toby Huss, Amanda Peet
premiéra: Disney+, 30. dubna 2023
Vzpomínáte na erotický thriller Osudová přitažlivost (1987), v němž si ženáč Michael Douglas nabrnkl bláznivou kolegyni (Glenn Close) a ta mu pak ze života udělala peklo? Z dnešního pohledu už zdaleka ne tak šokující, v době svého uvedení ale značně kontroverzní snímek. A máme tu jeho seriálovou verzi. To samo o sobě dvakrát zajímavé není, netradičně ale působí výběr hlavních představitelů. Joshua Jackson (Dawsonův svět, Dr. Death) a Lizzy Caplan (Monstrum, Podfukáři 2) nejsou zrovna duo, které bychom čekali na střídačce Douglase s Close. O to víc nás zajímá, jak si se svěřeným úkolem poradili.
Osudová přitažlivost

The Ritual Killer (film)

režie: George Gallo
hrají: Cole Hauser, Peter Stormare, Morgan Freeman, Julie Lott
premiéra: zatím bez premiéry
Kopírek legendární Sedmičky Davida Finchera kina pamatují nespočet. Je ale něco navýsost smutného na tom, když si v jedné z nich zahraje sama hvězda původního majstrštyku. Samozřejmě vždy existuje šance, že se z The Ritual Killer vyloupne alespoň ucházející thriller. Jméno režiséra, jehož největším životním úspěchem bylo sepsání námětu k prvním Mizerům a následně točil jen slabé videofilmy (např. čtyři roky stará Ztracená minulost s Johnem Travoltou, v níž si Freeman také zahrál), ale velké naděje nedává.
The Ritual Killer

Kinolog: Elvise či Batmana v žebříčku očekáváte. Mezi filmy roku je ale i pár překvapení

Žádný žebříček nepostihne všechny důležité a dobré filmy a někomu nebude subjektivně vyhovovat. Tento seznam se pokouší dát dohromady ty nejlépe hodnocené a vždy něčím výjimečné snímky, co měly premiéru v roce 2022. V našem pořadu jsme recenzovali podrobněji už Top Gun 2, Elvise, Nene a Podezřelou.