Trailerová nálož týdne: Laciná vykrádačka Avatara od nejhorší filmové společnosti, svět v plamenech a novinka tvůrců Princezny zakleté v čase

Trailerová nálož týdne: Laciná vykrádačka Avatara od nejhorší filmové společnosti, svět v plamenech a novinka tvůrců Princezny zakleté v čase
Battle for Pandora | The Asylum

Battle for Pandora (film)

režie: Noah Luke
hrají: Tom Sizemore, Kristos Andrews, Becca Buckalew, Michael Scovotti
premiéra: VOD, 2. prosince 2022
Celý filmový svět žije návratem na Pandoru a to by bylo, aby si nechvalně proslulá společnost The Asylum na úspěchu druhého Avatara nepokusila přihřát polívčičku. V případě filmu (což je velmi štědré označení pro podobný druh podívané) Battle for Pandora na Zemi dorazí nouzový signál průzkumného plavidla a vesmírné síly Spojených států vyšlou na Pandoru (měsíc Saturnu) záchrannou loď. Když se její posádka pokusí přistát, zjistí, že je planeta osídlena vyvinutými a velmi nepřátelskými humanoidy. Celé to samozřejmě vypadá extrémně levně a nechtěně vtipně, přičemž pokud se na tuhle strastiplnou cestu vydáte, aspoň po letech uvidíte Toma Sizemora.
Battle for Pandora

Blood (film)

režie: Brad Anderson
hrají: Michelle Monaghan, Skeet Ulrich, Onalee Ames, Erik Athavale
premiéra: zatím bez premiéry
Proč by měl kohokoli zajímat v traileru poměrně unyle působící hororový snímek o matce, která se najednou musí poprat s tím, že její malý synek je upír a potřebuje pravidelné dávky krve? Protože Blood režíroval Brad Anderson, který má na kontě fantastického Mechanika s Christianem Balem, fajnový netflixovský thriller Roztříštění a také řadu skvěle hodnocených seriálů. S někým takovým u kormidla by mohl být Blood, když už nic (jméno scenáristy vám nic neřekne a jeho filmy také ne), atmosférickou podívanou.
Blood

Detective Knight: Independence (film)

režie: Edward Drake
hrají: Bruce Willis, Jack Kilmer, Dina Meyer, Lochlyn Munro, Willow Shields
premiéra: VOD, 20. ledna 2023
Přestože Bruce Willis odešel do důchodu v březnu letošního roku, jeho přednatočené laciné akčňáky stále ještě dobíhají do distribuce. Detective Knight: Independence je finále trilogie, o které jste pravděpodobně neslyšeli (ano, oba předchozí díly jsou již na VOD) a upřímně, příliš za pozornost nestojí. Není to žádné neředěné peklo, ale současně tu není nic, co by vybočovalo. Willis hraje podle oficiálních materiálů drsnějšího detektiva Knighta, který si s pravidly příliš hlavu neláme a jde po krku různým lupičům. Protože ale Willis tradičně nebyl filmařům příliš k dispozici, je ve filmech málo. Independence na tom nebude jinak, trailer to nicméně dobře maskuje. Pokud chce někdo Willise ještě v něčem novém vidět, Knight aspoň nebolí.
Detective Knight: Independence

Zatmění (film)

režie: Petr Kubík
hrají: Jakub Štáfek, Jan Zadražil, Ján Jackuliak, Tereza Švejdová
premiéra: kino, 2. března 2023
Režisér Petr Kubík se výborně zapsal Princeznou zakletou v čase, takže je momentálně každý jeho nový projekt vyhlížený se zájem. Zatmění ale minimálně v rámci úvodního traileru selhává. O ději se doslova nedozvíme nic, slibných momentů je pomálu a to jediné zajímavé je to, že Jackuliak vypadá jako Hopper ze Stranger Things. O co tedy ve filmu jde? Svou roli hraje autonehoda tří mužů, kdy všichni mají osobní důvod, proč nevolat policii. Co je motivuje? Těžko říct. Oficinální synopse snaživě krouží okolo, ale říká málo (což je možná dobře). Výsledkem má každopádně být podle sloganu „trochu ostřejší komedie“. V březnu zjistíme, jestli i zábavná.
Zatmění

Maybe I Do (film)

režie: Michael Jacobs
hrají: Emma Roberts, Susan Sarandon, Diane Keaton, Richard Gere
premiéra: kino, 2023
V nové romantické komedii Maybe I Do dospěli Michelle a Allen ve svém vztahu do fáze, kdy by měli začít myslet na svatbu (respektive Allen tohle téma řešit musí, protože udělal velkou ostudu na jiné svatbě, když se vrhl pro kytici, aby ji náhodou Michelle nechytila), a rozhodnou se, že je čas navzájem představit své rodiče. K překvapení všech se však rodiče již znají a to dost intimně. Karty tu nejsou rozdány špatně a i když trailer zápletku prodává trochu krkolomně, kdo by odolal žánrovce, v níž se sešla taková pěkná herecká sestava? Snímek zatím bohužel nemá českého distributora.
Možná řeknu ano

2025 Armageddon (film)

režie: Michael Su
hrají: Jolene Andersen, Phillip Andre Botello, Lauren Elyse Buckley
premiéra: VOD, 2023
A ještě jednou si dnes dáme společnost The Asylum. Proč? Protože tahle svérázná filmová továrna slaví 25 let a rozhodla se do toho šlápnout ve velkém –⁠ hrdinové nového katastrofického fláku ví, že na svět útočí monstra z filmů The Asylum. Přesně tak, i tady už se svérázné boří čtvrtá stěna a to za pomoci obřích zvířat, robotů, mimozemšťanů a bůh ví, co všechno má 2025 Armageddon ještě schované v rukávu. Je s podivem, že v takové bejkárně absentují silnější herecká jména, ale i tak se na tenhle bizár docela těšíme.
2025 Armageddon