Trailerová nálož týdne: Vraždící doktor, gay policista, western s hvězdou Nespoutaného Djanga a mafián Stallone

Trailerová nálož týdne: Vraždící doktor, gay policista, western s hvězdou Nespoutaného Djanga a mafián Stallone
Christoph Waltz | The Weinstein Company

Dobrá sestra (film)

režie: Tobias Lindholm
hrají: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Kim Dickens, Noah Emmerich
premiéra: Netflix, 26. října 2022
Jestli se Netflixu někde daří, jsou to dokumentární rekonstrukce kriminálních případů. V případě Dobré sestry si pro nás streamovací gigant připravil napínavý thriller podle skutečnosti, ve kterém se zdravotní sestra (Chastain) s nasazením života pustí do hledání pravdy o svém kolegovi (Redmayne), kterého podezírá z toho, že má prsty v sérii záhadných úmrtí pacientů.
Dobrá sestra: Trailer

My Policeman (film)

režie: Michael Grandage
hrají: Harry Styles, Linus Roache, Rupert Everett, Gina McKee
premiéra: Prime Video, 4. listopadu 2022
Můj policista je adaptací stejnojmenného románu od Bethan Roberts z roku 2012. Děj se odehrává v 50. letech v Brightonu. Tom učí Marion plavat, jemně ji ve vodě nadnáší ve stínu slavného městského mola a ona se do něho při tom zamiluje. Je přesvědčená, že pro fungování jejich vztahu to bude stačit. O několik let později Tom potkává Patricka. Patrick je okouzlený a otevírá Tomovi bránu do nového, fascinujícího a sofistikovaného světa umění, cestování a krásy. Jenže Tom je policista a v této době je pro něj bezpečnější oženit se s Marion a s Patrickem se setkávat tajně.
My Policeman

Na západní frontě klid (film)

režie: Edward Berger
hrají: Daniel Brühl, Sebastian Hülk, Albrecht Schuch, Anton von Lucke
premiéra: Netflix, 28. října 2022
Na západní frontě klid je strhující příběh mladého německého vojáka na západní frontě za první světové války. Paul a jeho kamarádi na vlastní kůži zažívají, jak se prvotní válečná euforie mění v zoufalství a strach, když v zákopech bok po boku bojují o přežití. Film režiséra Edwarda Bergera vznikl podle stejnojmenného světoznámého bestselleru Ericha Marii Remarqua.
Na západní frontě klid

Tulsa King (seriál)

režie: Taylor Sheridan
hrají: Sylvester Stallone, Domenick Lombardozzi, Max Casella
premiéra: Paramount+, 13. listopadu 2022
V seriálu Tulsa King je hlavním hrdinou gangster Dwight „Generál“ Manfredi (Stallone), který si právě za svou mafiánskou rodinu odseděl 25 let a místo ovací je po propuštění z vězení bossem vyslaný z velkoměsta do Tulsy v Oklahomě, aby se tam staral o obchody. Manfredimu dojde, že si zaslouží víc, proto se rozhodne založit v Tulse vlastní zločineckou organizaci. Seriál vytvořil Taylor Sheridan (Yellowstone, Za každou cenu, Wind River), na scénáři se podílel Terence Winter (Rodina Sopránů, Boardwalk Empire).
Král Tulsy

Armageddon Time (film)

režie: James Gray
hrají: Jeremy Strong, Anne Hathaway, Anthony Hopkins
premiéra: kino, 17. listopadu 2022
Autor tři roky staré sci-fi Ad Astra nás ve svém novém dramatu vezme do newyorské čtvrti Queens v 80. letech. Dvanáctiletý Paul Graff vyrůstá ve vstřícné, ale pokud jde o názory někdy velmi starosvětské rodině, do níž patří i dědeček Aaron, který podporuje jeho umělecké ambice. Paulovým nejlepším kamarádem je John Crocker, afroamerický chlapec, což není v té době něco, co by společnost přijímala lehce. Režisér a scenárista v jedné osobě vycházel z vlastního dětství a dospívání. Po letošním promítání na festivalu v Cannes sklidil snímek sedmiminutový potlesk vestoje.
Armageddon Time | Focus Features

Dead for a Dollar (film)

režie: Walter Hill
hrají: Willem Dafoe, Christoph Waltz, Rachel Brosnahan, Benjamin Bratt
premiéra: 2022
Je to už pěknou řádku let, kdy nám režisér Walter Hill (Rudé horko, Poslední zůstává) naservíroval pořádnou pecku. Jeho nový western má ale natolik silné obsazení a fajnový trailer, že si dovolíme snít. Hlavním hrdinou je lovec odměn, který během jedné zakázky narazí na starého rivala, a i když by rád, aby vše proběhlo v klidu, rychle se ukáže, že realita bude mnohem krvavější. A pokud se má bezpečně dožít důchodu, musí svůj spor vyřešit jednou provždy.
Dead for A Dollar

Accident Man: Hitman's Holiday (film)

režie: Harry Kirby, George Kirby
hrají: Scott Adkins, Ray Stevenson, Perry Benson, Beau Fowler
premiéra: VOD, 14. října 2022
Scott Adkins natočil před čtyřmi lety podle vlastního scénáře fajnové akční béčko Accident Man, v němž si zahrál chladnokrevného zabiják Mikea Fallona, který je známý svojí precizní prací, což z něj dělá nejlepšího v branži. V jedničce se mstil za smrt milované ženy, ve dvojce musí porazit největší světové vrahy, ochránit nevděčného syna mafiánského bosse, zachránit život jeho jedinému příteli a obnovit svůj vztah s maniakálním otcem. A to vše v našlapaném balení, slibujícím slušnou žánrovou zábavu.
Accident Man 2: Zabijákova dovolená

Kinobox: Tak nám zakázali vysílat Vinnetoua v televizi! Co s tím budeme dělat, mámo?

V posledních dnech nás německá a česká bulvární média zásobovala dezinformacemi, že se zakazují filmy s Vinnetouem. Není to pravda. Je ale pravda, že mayovky jsou v něčem překonané a třeba i lehce rasistické?