Top kina ČR: Poslední závod s mrznoucím Hádkem poslal Svěrákovo Betlémské světlo do věčných lovišť

Top kina ČR: Poslední závod s mrznoucím Hádkem poslal Svěrákovo Betlémské světlo do věčných lovišť
Poslední závod | BontonFilm
5. UNCHARTED (USA)
Uncharted
tržby 1 milion 74 tisíc Kč / návštěvnost 6313 diváků / 46 kin
Sedmý víkend se v tuzemských kinech mezi nejnavštěvovanějšími tituly drží filmová adaptace mimořádně oblíbené videoherní série Uncharted. Snímek s Tomem Hollandem v hlavní roli má za měsíc a půl promítání na kontě 227 tisíc diváků a 38 milionů korun. Vedle Tajemství staré bambitky 2 (322 tisíc diváků, 47 milionů korun) a Spider-Man: Bez domova (670 tisíc diváků, 111 milionů korun) jde v případě Uncharted o dlouhodobě komerčně nejúspěšnější film aktuálního žebříčku.

4. PŘÍŠERÁKOVI 2 (Velká Británie, Německo)
Příšerákovi 2
tržby 1 milion 415 tisíc Kč / návštěvnost 9977 diváků / 210 kin
Necelých pět let po prvních Příšerákových (2017) je v kinech druhý animovaný film pojednávající o svérázné skupince strašidel. Britsko-německý rodinný snímek tentokrát řeší lovkyni příšer a rád by navázal na sérii Hotel Transylvánie. Těžko se to ale povede. První Příšerákovi o premiérovém víkendu vidělo v listopadu roku 2017 přes 24 tisíc diváků, tentokrát už necelých 10 tisíc. Celosvětově má animák na kontě pouhých 5 milionů dolarů, přičemž jednička utržila 29.

3. THE BATMAN (USA)
tržby 2 miliony 299 tisíc Kč / návštěvnost 12 748 diváků / 64 kin
Čtvrtý víkend v českých kinech a aktuálně třetí místo pro Batmana v podání Roberta Pattinsona. Mimořádně temnou vizi Gothamu i ústředního superhrdiny vidělo téměř 190 tisíc diváků. Za vstupenky zaplatili 33 milionů korun, což z filmu činí čtvrtý dlouhodobě nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku top 20 tržeb a návštěvnosti českých kin. Celosvětově má snímek režiséra Matta Reevese na kontě 672 miliony dolarů (311 z USA).

2. ZTRACENÉ MĚSTO (USA)
Ztracené město
tržby 2 miliony 871 tisíc Kč / návštěvnost 16 708 diváků / 163 kin
Sandra Bullock se vrací na scénu v akční komedii s nádechem romantiky Ztracené město. Společnost jí v rozpustilém survival filmu z džungle dělá Channing Tatum, Daniel Radcliffe nebo Brad Pitt. U tuzemského publika to stačilo na druhou příčku. V USA snímek opanoval kina díky 31 milionu dolarů a ukončil Batmanovo kralování. Ideální snímek do nepohody.

1. POSLEDNÍ ZÁVOD (Česká republika)
Poslední závod | Bontonfilm
tržby 3 miliony 699 tisíc Kč / návštěvnost 25 013 diváků / 240 kin
Kryštof Hádek vyrazil do Krkonoš, aby připomenul začátky tuzemských lyžařů a tragický závod, při němž zemřeli Bohumil Hanč (Kryštof Hádek) a Václav Vrbata (Vladimír Pokorný). Mužem v pozadí byl Emerich Rath (Marek Adamczyk, později Oldřich Kaiser), pražský Němec vláčený velkými dějinami. Pozoruhodný příběh plný zasněžených hor a dramatických situací zaujal o premiérovém víkendu nejvíce diváků a divaček. Ovšem na to, že měli tvůrci a distributor k dispozici 240 kin, se žádný zázrak nekoná. Vinu na tom pochopitelně nese fakt, že začalo jaro, lidé vyrazili na chalupy a do přírody, kina zkrátka minuli obloukem.
Vojtěch Kotek, Zdeněk Svěrák
Betlémské světlo | Bioscop
Filmem, který v kinech jednoznačně poslední týdny prohrává, je Svěrákovo Betlémské světlo. Promítá se třetí týden, na kontě má pouhých 61 tisíc diváků a 9 milionů korun. Pro srovnání, lepší statistiky má i řemeslně špatná a vykalkulovaná romantická komedie V létě ti řeknu, jak se mám (85 tisíc diváků, 13 milionů korun v rámci tržeb).

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.