TOP kina ČR: Kdo s koho? O divácký hit léta se přetahují Matky s rychlým a zběsilým Domem Torettem

TOP kina ČR: Kdo s koho? O divácký hit léta se přetahují Matky s rychlým a zběsilým Domem Torettem
Matky, Rychle a zběsile 9 | BontonFilm
5. CHLUPÁČCI (země vzniku: USA)
Chlupáčci
Tržby 898 tisíc KČ / návštěvnost 5.862 diváků / 77 kin
Ze čtvrtečních novinek se do pomyslného Top5 víkendových tržeb a návštěvnosti dostal jen animovaný film Chlupáčci, který cílí na nejmladší publikum. Příběh svérázného druhu donutích zvířátek vznikal díky lidem, kteří se podíleli například na vzniku Simpsonových.

4. LUCA (USA)
Luca
Tržby 1 milion 384 tisíc KČ / návštěvnost 9.215 diváků / 84 kin
O příčku lépe je na tom animovaný film od studií Disney.Pixar evokující retro atmosféru slunné Itálie. Luca je v tuzemských kinech třetí víkend a o tom uplynuvším si o 51 procent polepšila. Celkem má na kontě 28 tisíc diváků a lehce přes 4 miliony korun co se tržeb týče.

3. V ZAJETÍ DÉMONŮ 3: NA ĎÁBLŮV PŘÍKAZ (USA)
V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz
Tržby 2 miliony 69 tisíc KČ / návštěvnost 12.169 diváků / 63 kin
Třetí místo drží stejně jako minule horor V zajetí démonů 3. V českých kinech je druhý víkend a celkově má na kontě téměř 40 tisíc diváků a 6,5 milionů korun. Zdá se, že brzy překoná bilanci druhého Tichého místa (necelých 43 tisíc diváků, 7 milionů korun v rámci tržeb).

2. RYCHLE A ZBĚSILE 9 (USA)
Rychle a zběsile 9
Tržby 3 miliony 220 tisíc KČ / návštěvnost 19.135 diváků / 82 kin
Třetí víkend v českých kinech a již podruhé pomyslné stříbro pro Doma Toretta a jeho rychlou a zběsilou rodinu. Akcí nabušený spektákl s pořadovým číslem 9 vidělo 111 tisíc diváků, kteří v kinech za vstupenky nechali 18,5 milionů korun. Zatím snímek drží v rámci léta 2021 pomyslné komerční prvenství, ale na spoiler mu dýchají Matky celovečerního debutanta Vojtěcha Moravce.

1. MATKY (Česká republika)
Matky
Tržby 5 milionů 430 tisíc KČ / návštěvnost 34.427 diváků / 151 kin
Od uvedení je zatím nikdo nesesadil z pomyslného trůnu. Komedie Matky si zatím bezkonkurenčně drží prvenství, za což může charakteristika "česká komedie", solidní kampaň a počet promítacích míst (tentokrát 151 v rámci celé ČR). Za necelé dva týdny od premiéry snímek vidělo přes 106 tisíc diváků, kteří v kinech nechali přes 16 milionů korun. Brzy bude po prvenství Doma Toretta. Na obzoru je nicméně Black Widow v podání Scarlett Johansson, dlouho očekávaná a odkládaná marvelovka. Premiéru má již zítra.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku