TOP kina ČR: Do bitvy o diváka vyrazila režisérka Toulová a její netradiční casting

TOP kina ČR: Do bitvy o diváka vyrazila režisérka Toulová a její netradiční casting
Casting na lásku | BontonFilm
5. CASTING NA LÁSKU (země vzniku: Česká republika)
Casting na lásku
Tržby 1 milion 153 tisíc KČ / návštěvnost 7.630 diváků / 138 kin
Casting na lásku se do análů zapíše jako další z nepovedených pokusů navázat na tuzemskou komediální tradici. Novinka Evy Toulové (Jak se moří revizoři) nicméně dostala silného distributora (společnost Bontonfilm), který snímek vyslal do největšího počtu kin v republice (138!). Romanticko-komediální přírůstek, v němž má herečka "smůlu" na práci i na chlapy, diváky přitahoval víc než kritikou vychvalovaná novinka Palm Springs (skončila o jednu příčku níž), která si vysloužila označení "nejpohodovější film léta". Škoda pro Palm Springs, pomyslná výhra pro Evu Toulovou.

4. SCOOB! (USA)
Scoob!
Tržby 1 milion 182 tisíc KČ / návštěvnost 7.987 diváků / 96 kin
Animovaný Scoob! sice poposkočil oproti předchozímu víkendu o 95 procent vzhůru, stastistiky za celou dobu "působení" v tuzemských kinech ale nejsou bůhví jaké. Oblíbený psí hrdina a partička specialistů na paranormální jevy mají za necelých 5 týdnů od premiéry na kontě 11 milionů korun v rámci tržeb a 77 tisíc platících diváků.

3. 3BOBULE (Česká republika)
3Bobule
Tržby 1 milion 429 tisíc KČ / návštěvnost 10.568 diváků / 110 kin
Do pomyslného Top 20 se dostalo hned 8 českých snímků. Dlouhodobě nejúspěšnějším z nich je komedie 3Bobule, která cílí na nostalgii, léto a moravské vinice. "Staří" známí Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer a Tereza Ramba a 3Bobule mají na kontě přes 230 tisíc diváků a 33 milionů korun.

2. HAVEL (Česká republika)
Havel
Tržby 1 milion 749 tisíc KČ / návštěvnost 10.996 diváků / 115 kin
Ani mnohými vysmívaný a kritizovaný Havel na tom není v rámci statistik špatně. V českých kinech se na předních místech drží čtvrtý víkend za sebou a na kontě má přes 112 tisíc platících. Tržby činí přes 17 milionů korun. 3Bobulím se nicméně v rámci výsledných čísel nevyrovná, na druhou stranu též nezapadne. Na Hollywood je ale krátký.

1. TROLLOVÉ: SVĚTOVÉ TURNÉ (USA)
Trollové: Světové turné
Tržby 1 milion 864 tisíc KČ / návštěvnost 13.236 diváků / 113 kin
Úspěšnou mini-sérii koncertů za sebou mají Trollové díky svému druhému snímku, v němž se řeší hudební žánry a rivalita. Jak se v kinech v pokoronakrizové-okurkové sezóně objeví nějaký blockbusterovější titul, má vyhráno, chtělo by se říct. Tohle vítězství nicméně bylo o pomyslné trollí vlásky.
Čtvrteční premiéry žádnou výraznější novinku neslibují (když pomineme Šarlatána s Ivanem Trojanem). Další týden ovšem bude rájem všech cinefilů, bude mít totiž premiéru Nolanův Tenet. Tak si tu dobu bez roušek v kinech ještě na pár dnů budeme moct užít...

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Obrázek článku