Premiéry v kinech: Jak být každý den na svatbě a nezbláznit se?

Premiéry v kinech: Jak být každý den na svatbě a nezbláznit se?
Palm Springs | Aerofilms
PALM SPRINGS (režie: Max Barbakow)
Palm Springs
Do letní okurkové sezóny vstupuje nenápadná romantická komedie pojednávající o bezstarostném pohodáři Nylesovi (Andy Samberg) a nezávazné Sarah (Cristin Milioti), kteří uvíznou v časové smyčce a prožívají znovu a znovu tentýž den jako hosté na jedné svatbě. Jak se zabavit a zároveň nezbláznit? Ujetá a zároveň citlivě pojatý celovečerní debut režiséra Maxe Barbakowa sklízí velmi pozitivní ohlasy. Ty české si můžete přečíst zde. Recenzenti filmu prozatím dávají 76 procent.

CASTING NA LÁSKU (režie: Eva Toulová)
Casting na lásku
Do kin míří další tuzemská komedie "ze života", tentokrát od režisérky Evy Toulové, autorky filmů Jak se moří revizoři (2018) nebo Camino na kolečkách (2017). Snímek pojednávajcíí o neúspěšné herečce, která má kromě toho též vztahové potíže. Jak dopadne casting na lásku, díky němuž se rozhodne najít toho pravého? O kvalitách Toulové novinky se dozvíte z traileru výše nebo prvních recenzí. Průměrná známka prozatím činí 28 procent.

LOLA (režie: Laurent Micheli)
Lola
Od organizátorů LGBT festivalu Mezipatra míří do českých kin snímek belgického režiséra Laurenta Micheliho Lola, který se věnuje mladé trans ženě a jejím životním peripetiím po změně pohlaví. Lole zemřela matka, otec se s ní již několik let neskýtá. Spojí je však poslední přání milované maminky-manželky, aby se společně vydali do letního domku u moře. Dokáží se ti dva sblížit? Recenzenti hodnotí na snímku Lola nejvíc především herecké výkony. V té hlavní se představila skutečná trans žena, debutující Mya Bollaers.

FLORENCIE A GALERIE UFFIZI (režie: Luca Viotto)
Distribuční společnost Pannonia Entertainment se rozhodla do českých kin v obnovených premiérách vrátit trojici dokumentárních filmů věnující se italským památkám a tamním uměleckým géniům. Berme to tedy jako drobnou náhradu za možnost cestovat do země, která je kolébkou evropské kultury a v níž zanechal koronavirus nebývale ničivou stopu.

LEONARDO DA VINCI: GÉNIUS V MILÁNĚ (režie: Luca Lucini, Nico Malaspina)
Leonardo da Vinci: Génius v Miláně

SVATÝ PETR A PAPEŽSKÉ BAZILIKY ŘÍMA (režie: Luca Viotto)
Svatý Petr a papežské baziliky Říma

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.

Obrázek článku