Pandemie má nečekanou dohru - největší řetězec kin nebude promítat filmy Universalu (mj. série Rychle a zběsile a Jurský svět)

Pandemie má nečekanou dohru - největší řetězec kin nebude promítat filmy Universalu (mj. série Rychle a zběsile a Jurský svět)
Jurský park | Universal Pictures
A ukázalo se, že je o premiéry na internetu zájem. Snímek zbořil veškeré dosavadní rekordy, studio eviduje více než 5 milionů platících diváků a snímek vydělal online téměř 100 milionů dolarů. A v tomhle případě má navíc slovo "vydělal" větší váhu, protože přirozeně odpadla provize pro kina.
V Universalu jsou podle očekávání z výsledku druhých Trollů nadšení a CEO Jeff Shell se nechal slyšet, že až konečně otevřou kina, bude se studio nadále držet dvojí distribuce (tedy nový film současně poputuje do kinosálů a na internet). Tohle prohlášení působilo logicky, spustilo ovšem nečekanou reakci: firma AMC, největší řetězec kin v USA a na světě, totiž na adresu výše zmíněného uvedla, že je z přístupu Universalu zklamaná a nadále nebude do svých kin po skončení pandemie uvádět žádné jejich filmy.
Scoob!
Snímek měl vstoupit do kin v květnu
Nic přirozeně není vytesáno do kamene a v AMC jsou ochotní přistoupit k jednacímu stolu. V tuhle chvíli ale platí ultimátum "půjdete na internet, s námi nepočítejte". Což je dost razantní stanovisko, jehož důsledky musí nyní vzít v potaz i Warneři. Ti totiž zrušili kino premiéru animáku Scoob! s tím, že ho vypustí 15. května na internet. Po prohlášení AMC ale možná ještě svůj tah přehodnotí. Celý spor je samozřejmě o penězích (jedni chtějí ušetřit na distribuci, druzí vydělat). Je ale otázkou, co na to divák. Má mít možnost výběru nebo by měl na novinky chodit výhradně do kina? Diskuze je vaše!