TOP kina ČR: Hynek Čermák přejel hvězdnou konkurenci

TOP kina ČR: Hynek Čermák přejel hvězdnou konkurenci
Národní třída - Hynek Čermák | detail plakátu / Falcon
5. RAMBO: POSLEDNÍ KREV (země vzniku: USA)
Rambo: Poslední krev
Tržby 1 milion 977 tisíc korun / návštěvnost 12.006 diváků
Pojďme ale pěkně popořádku, tedy od pátého místa. Tam se propadl loučící se John Rambo v podání nesmrtelného Sylvestera Stalloneho. Minule startoval na třetí pozici, nyní klesl na pátou příčku. Za necelé dva týdny má vietnamský veterán na kontě lehce přes 44 tisíc diváků a necelých 7 milionů korun. Celosvětově to při rozpočtu 50 milionů dolarů dělá 46 mega. Slabota.

4. PŘES PRSTY (Česká republika)
Přes prsty
Tržby 2 miliony 568 tisíc korun / návštěvnost 15.969 diváků
Víkendové tržby a návštěvnost se nesou ve znamení úspěchu tuzemského filmu; mezi pěticí komerčně nejúspěšnějších jsou hned tři "kousky". Pomyslná bramborová medaile zbyla na debutujícího režiséra Petra Kolečka a jeho sportovně-vztahovou komedii. Přes prsty je v kinech pátý víkend a celkově má na kontě téměř 300 tisíc diváků a 46 milionů korun. Bezkonkurenčně nejúspěšnější tuzemský titul aktuálního žebříčku Top 20.

3. AD ASTRA (USA)
Ad Astra
Tržby 3 miliony 29 tisíc korun / návštěvnost 17.372 diváků
Brad Pittpřemýšlí ve vesmíru o existenci a smyslu života na třetí příčce. Tak trochu jiné sci-fi Ad Astra se po minulém druhém místu propadlo na pomyslný bronz. Prozatímní vrchol režisérské kariéry Jamese Graye. Dle mnohých je však tenhle snímek docela dost nadhodnocen. Tuzemský divácký ohlas nicméně solidní.

2. ROMÁN PRO POKROČILÉ (Česká republika)
Román pro pokročilé
Tržby 3 miliony 681 tisíc korun / návštěvnost 23.509 diváků
Po minulém prvenství se Vašut a spol. musí spokojit s druhou příčkou. Komediální vztahovka Román pro pokročilé odradila většinu novinářů, diváci ale filmu zůstali věrni i tentokrát. Za necelé dva týdny od premiéry má na kontě 88 tisíc platících a 13 milionů korun.

1. NÁRODNÍ TŘÍDA (Česká republika, Německo)
Národní třída
Tržby 6 milionů 547 tisíc korun / návštěvnost 42.361 diváků
Režisér Altrichter a producenti Národní třídy mohou být spokojeni. "Buran" z pražského sídliště v podání Hynka Čermáka s přehledem ovládl žebříček tržeb a návštěvnosti, nandal to Stallonemu, Pittovi i Vašutovi a někdejší divácký nezájem o Altrichterův debut Schmitke (2014) je zapomenut. Národní třída měla k dispozici největší počet kin (138). Je však třeba dodat, že snímek se řadí k těm takzvaně menším, nemá tak hvězdné herce (Hynek Čermák promine) a široké čtenářské publikum (filmaři se inspirovali knihou Jaroslava Rudiše Národní třída). Gratulace režiséru Altrichterovi a celému filmovému štábu.
Leonardo DiCaprio
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Vyjma první Národní třídy se do Top 10 nedostala žádná další čtvrteční novinka. Snímek Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku (2019) odstartoval na 11. příčce. Animák pro nejmenší Princ Krasoň (2018) skončil ještě o stupínek níž. Dokumentární portrét Jiřího Suchého obsadil až 19. místo. Spokojen může být naopak Tarantino a tuzemský distributor jeho snímku Tenkrát v Hollywoodu (2019), který o víkendu dosáhl mety 400 tisíc diváků. Aktuálnímu Top 20 vévodí i z dlouhodobého pohledu v rámci tržeb. Snímek za necelých 7 týdnů utržil 65 milionů korun.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Poznáte herce jen podle jejich očí?