TOP kina ČR: Fenomenální Queeni útočí na pozici nejúspěšnějšího filmu roku 2018!

TOP kina ČR: Fenomenální Queeni útočí na pozici nejúspěšnějšího filmu roku 2018!
Bohemian Rhapsody | CinemArt
5. PAT A MAT: ZIMNÍ RADOVÁNKY (země vzniku: Česká republika)
Pat a Mat: Zimní radovánky
Dvojice loutkových popletů, která nakonec ze všeho vždycky zdárně vybruslí, skončila pátá. Zimní dobrodružství Pata a Mata se druhý víkend od premiéry promítalo v 68 kinech, přišlo na něj 12.800 diváků, kteří v pokladnách nechali 1 milion 788 tisíc korun. A to měli tihle kutilové v kinech letos už jeden "celovečerák". Československý fenomén, který se (zdá se) nevyčerpá.

4. GRINCH (USA)
Grinch
O příčku výš další předvánoční titul pro rodiny s dětmi. Angloamerickému světu dobře známý zelený zloun se promítal v 63 kinech, přišlo na něj 17.978 diváků a tržby činily 2 miliony 634 tisíc korun. Za necelý měsíc od tuzemské premiéry má Grinch na kontě 196.140 diváků a 28 milionů korun. Solidní zářez.

3. FANTASTICKÁ ZVÍŘATA: GRINDELWALDOVY ZLOČINY (VB, USA)
Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny
Třetí víkend v českých kinech, propad oproti předchozímu víkendu o 56 procent a aktuální třetí příčka pro druhá Fantastická zvířata. Rodinné fantasy ze světa, který předcházel Harrymu Potterovi, vidělo v 88 kinech 36.274 diváků, kteří v pokladnách nechali téměř 6 milionů korun. Za necelé tři týdny od premiéry má snímek na kontě 369 tisíc diváků a 60 milionů korun.

2. ČERTÍ BRKO (Česká republika, Slovensko)
Čertí brko
Nejvýše umístěnou novinkou čtvrtečních premiér je komediální pohádka od tvůrců Kanceláře Blaník. Ambiciózní Čertí brko mělo k dispozici kolosálních 155 kin, dost solidní mediální kampaň, plejádu tuzemských herců a poněkud netradiční příběh, v němž kromě čertů a lidí hraje důležitou roli politika. Výsledek? 56.373 diváků a 7 milionů 590 tisíc korun v rámci premiérovému víkendu není bůhví čím. Načasování ideální (víkend před středečním Mikulášem a předvánočním obdobím), na fenomén Anděla Páně to ale - přiznejme si - ani vzdáleně nemá. Snaha se ale cení.

1. BOHEMIAN RHAPSODY (Velká Británie, USA)
Poněkud nečekaný fenomén se stal z hudebního dramatu o Freddiem Mercurym a skupině Queen. Snímek Bohemian Rhapsody je v tuzemských kinech již pátý víkend a vyjma premiérově uváděných Fantastických zvířat 2, která "Královnu" sesadila z trůnu, se snímek prozatím vždycky těšil (a těší) z prvenství. Tentokrát na Bohemian Rhapsody přišlo do 137 kin 91.570 diváků, kteří za lístky utratili 14 milionů 155 tisíc korun. Pozoruhodné je, že propad zájmu oproti předchozímu víkendu činí pouhá 3 procenta.
Rami Malek
Bohemian Rhapsody | 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation
V případě úspěchu snímku zaúčinkovala pozitivní šeptanda, která do kin přitáhla pozornost těch, co by jindy třeba vůbec o návštěvě neuvažovali. Jde každopádně o velmi zajímavý fenomén, který má v rámci tuzemských kin na kontě za necelých 5 týdnů přes 656 tisíc návštěvníků a tržby téměř 106 milionů korun. Horký aspirant na komerčně nejúspěšnější titul v rámci českých kin za rok 2018. To nikdo před uvedením Bohemian Rhapsody nečekal.
Vdovy
Vdovy | 20th Century Fox
Jak si vedly další čtvrteční novinky? Kriminální Vdovy (2018) oscarového režiséra Steve McQueena se musely spokojit se sedmou příčkou za návštěvnost 5.094 diváků a tržby 788 tisíc korun. Víc diváků do kin bohužel nepřivedly ani velmi pochvalné recenze. Škoda.
Jiří Langmajer
Po čem muži touží | CinemArt
Dlouhodobě komerčně nejúspěšnějším tuzemským snímkem žebříčku Top 20 je stále komedie Po čem muži touží (2018). Aktuálně jí patří osmé místo za 3.905 diváků a 576 tisíc korun. Za necelých 11 týdnů od premiéry má film Rudolfa Havlíka na kontě přes 516 tisíc diváků a 77 milionů korun. Co do dlouhodobé návštěvnosti a tržeb jde o druhý nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20, hned za Bohemian Rhapsody.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.