Popletové Pat a Mat převezli Hana Sola z Hvězdných válek!

Popletové Pat a Mat převezli Hana Sola z Hvězdných válek!
Pat a Mat znovu v akci | Bioscop
5. BACKSTAGE (země vzniku: Slovenská republika, Česká republika)
Backstage
Pětici nejúspěšnějších otevírá slovensko-český hudebně-taneční snímek režisérky Andrey Sedláčkové. Streetdance a talentová show pro mladé ve filmu, který přišel příliš pozdě oproti okolnímu světu, vidělo o premiérovém víkendu a ve 110 kinech 10.912 diváků. Tržby činily 1,554 milionu korun. Kdyby žebříček upřednostňoval před tržbami návštěvnost, skončil by Backstage čtvrtý.

4. DEBBIE A JEJÍ PARŤAČKY (USA)
Debbie a její parťačky
Nakonec se ale na "bramborové" pozici usadila Debbie a její parťačky, spin-off k sérii Dannyho parťáků. Sandra Bullock a sedm kolegyň si počíhaly na luxusní a zatraceně drahé klenoty, což si nenechalo ujít 10.467 diváků. Za vstupenky zaplatili 1,583 milionu korun. Celosvětově má snímek s rozpočtem 70 milionů dolarů na kontě 53 mega. Na bůhví jaký úspěch to nevypadá, o prodáku se však rozhodně mluvit nedá. A další pokračování s hrdinkami v hlavních rolích je na spadnutí...

3. PAT A MAT ZNOVU V AKCI (Česká republika)
Pat a Mat znovu v akci
Nechybělo mnoho a mohli se fenomenální popletové Pat a Mat dostat před Hana Sola z Hvězdných válek. Na diváky to nicméně Pat a Mat znovu v akci před vesmírným "darebákem" vyhráli. Loutkový snímek měl k dispozici 140 kin, přišlo na něj 12.949 diváků a tržby činily 1,7222 milionu korun. Na diváky byli Pat a Mat vůči "Solovi" o 2.241 platících úspěšnější. Rozhodují nicméně tržby, kde pokulhávali o... necelé 4 tisíce korun! To je ale pech.
Není bez zajímavosti, že první seriál s Patem a Matem se promítal ještě před vznikem Star Wars univerza. "Kuťáci" Pat a Mat se divákům prvně představili 12. srpna roku 1976. Star Wars: Epizoda IV měla premiéru "až" následujícího roku.

2. SOLO: STAR WARS STORY (USA)
Solo: Star Wars Story
Solovi tedy patří druhá příčka, ale je to hodně vydřené. Když vám na "stříbro" stačí 10.708 diváků a 1,726 milionu korun, není to dvakrát důvod k radosti. Snímek je v tuzemských kinech třetí víkend a za tu dobu na něj přišlo 105.924 diváků, kteří v pokladnách nechali 17 milionů korun. Celosvětově má origin Hana Sola na kontě 312 milionů dolarů a jedná se o docela velký producentský průšvih.

1. DEADPOOL 2 (USA)
Deadpool 2
To druhý Deadpool může být v naprostém klídku. V tuzemských kinech je čtvrtý víkend, znovu je na první příčce, i když návštěvnost 15.631 diváků a tržby 2,567 milionu korun nejsou bůhví jaké. Celkově má snímek v rámci České republiky na kontě přes 287 tisíc diváků a 45 milionů korun. Celosvětově utržil 655 milionů dolarů. To by šlo.
Avengers: Infinity War
Avengers: Infinity War | če
Z dalších čtvrtečních premiér se do Top 20 dostala už jenom mysteriózně-hororová novinka Ghost Stories (6. místo, 7.139 diváků, 1 milion korun). Dlouhodobě nejúspěšnějším titulem aktuálního žebříčku zůstávají Avengers: Infinity War (aktuálně 7. místo) s návštěvností 594.847 diváků a tržbami 94 milionu korun. Každým dnem se navíc čeká na metu 2 miliard dolarů. Prozatím snímku k vysněné hranici chybí 2 miliony.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.