Spanilá jízda českých filmů pokračuje. Kina ovládly Renčovy "Zoufalé ženy"

Spanilá jízda českých filmů pokračuje. Kina ovládly Renčovy "Zoufalé ženy"
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci |
5. CIZINEC VE VLAKU (země vzniku: USA)
Pátá příčka patří čtvrteční novince, další mysteriózně-akční podívané s Liamem Neesonem v hlavní roli. Cizinec ve vlaku měl k dispozici 82 kin, přišlo na něj 11.867 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 1,88 milionu korun. Jen o tři diváky méně měl šestý snímek v pořadí, tuzemský Špindl (2017). Jeho celková návštěvnost přesáhla čtvrt milionu diváků a snímek je z dlouhodobého pohledu třetím nejúspěšnějším v rámci aktuálního žebříčku Top 20 Unie filmových distributorů.

4. ČERTOVINY (Česká republika)
Minule i předminule byli Uhelák a Popelák první. Tentokrát se Čertoviny musí spokojit se čtvrtým místem. Troškovu pohádku promítalo o třetím víkendu 87 kin, na film přišlo 18.735 diváků a tržby činily 2,58 milionů korun. Oproti předchozímu víkendu jde téměř o 60 procentní pokles návštěvnosti. Celkem mají Čertoviny na kontě 169 tisíc platících a 22,5 milionů korun. Po solidním nástupu z předchozích týdnů žádný zázrak.

3. JUMANJI: VÍTEJTE V DŽUNGLI (USA)
Jumanji: Vítejte v džungli!
Pátý víkend se mezi nejúspěšnějšími drží nové Jumanji. Aktuálně se snímek s Dwaynem Johnsonem promítal ve 47 kinech, přišlo na něj 24.261 diváků, kteří za lístky zaplatili 3,82 milionů korun. Z původně rozpačitě očekávaného filmu se stal velký hit. V rámci českých kin má nové Jumanji na kontě 274 tisíc diváků a 42 milionů korun. Celosvětově snímek s rozpočtem 90 milionů dolarů utržil 767 mega. Solidní návrat.

2. COCO (USA)
Coco
Provází ho pověst nebývale povedené podívané a od minulého čtvrtka se na novou Pixarovku můžete zajít podívat též do českých kin. Coco se premiérově promítala ve 143 kinech, přišlo na ni 44.408 diváků, kteří v pokladnách nechali 6,45 milionů korun. Studia Disney/Pixar vypustila do oběhu animák z lákavého mexického prostředí, který si užijí děti i dospělí. Prvotřídní animace, zajímavá říše mrtvých, celá řada hudebních čísel a téma věnující se rodině a předkům. Tohle se prostě povedlo. Celosvětově má Coco na kontě 655 milionů dolarů.

1. ZOUFALÉ ŽENY DĚLAJÍ ZOUFALÉ VĚCI (Česká republika)
Filip Renč, Halina Pawlowská
Ještě o poznání úspěšnější o víkendu v tuzemských kinech byla vztahová komedie Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Klára Issová v hlavní roli, 153 kin a lákadlo v podobě scenáristky Haliny Pawlowské přitáhlo 64.391 diváků, kteří v pokladnách nechali 9,26 milionů korun. České filmy zkrátka prvním týdnům v tuzemských kinech dominují.
Renč se do kin vrací po dvou let od uvedení Lídy Baarové (2016). Ta startovala se 106 tisíci diváky. Na rozdíl od aktuálně uváděných "Zoufalých žen" samozřejmě vzbuzovala větší očekávání. Zástup komediálně laděných vztahových žánrovek totiž nekonečný a troufnu si tvrdit, že na ně po několika týdnech od uvedení většina diváků zapomene.

A jak jsou na tom snímky pod pátou příčkou?
Sam Rockwell, Frances McDormand
Tři billboardy kousek za Ebbingem
Velmi dobře hodnocený a 4 Zlatými glóby oceněný titul Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) skončil o premiérovém víkendu osmý. Černohumorné drama, v němž září Frances McDormand, vidělo v 72 kinech 9.224 diváků. Tržby činily 1,30 milionu korun. Žhavý oscarový kandidát má celosvětově na kontě 43 milionů dolarů.
Další novinka, ceněné drama ruského režiséra Andreie Zvyagintsev Nemilovaní (2017) skončilo až osmnácté. Film se promítal v pouhých 13 kinech, přišlo na něj 992 diváků a tržby činily 90 tisíc korun.

Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.