CZ tržby: Vyrovnané klání slečny Peregrinové s instalatérem Kohákem, Bridget Jonesovou a dívkou ve vlaku

CZ tržby: Vyrovnané klání slečny Peregrinové s instalatérem Kohákem, Bridget Jonesovou a dívkou ve vlaku
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti skončil třetí. | Twentieth Century Fox
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti
Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti skončil třetí. | Twentieth Century Fox
Burtonův Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti drží prvenství i tentokrát. Snímek se promítal v 66 kinech, přišlo na něj 36.362 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 5.36 milionů korun. Což je oproti premiérovému víkendu pokles o 26 procent. Snímek s rozpočtem 110 milionů dolarů v USA utržil 51 milionů a tak komerční reputaci napravovali diváci ve světě. Odtud doputovalo 94 milionů dolarů. "Sirotčinec" je tedy na svých, ale vzhledem k proslulosti knižní předlohy se čekaly daleko vyšší tržby.
V rámci českého žebříčku není bez zajímavosti, že ostatní snímky Top 10 (vyjma Prázdnin v Provence a "Sirotčince") tolik neztrácely. Podzim se přihlásil o slovo a kinaři se mohou těšit na početnější publikum.
Jakub Kohák
Instalatér z Tuchlovic s Jakubem Kohákem na druhé příčce. | če
A pak že není o český film zájem... Na dvojce se usadila novinka Tomáše Vorla Instalatér z Tuchlovic. Rázovitý Jakub Kohák vstoupil do 113 kin a úspěch se dostavil. Na vesnickou hořkou komedii přišlo 34.287 diváků, kteří za vstupenky zaplatili 4.78 milionů korun. Vorel improvizuje a problémy s financováním překlápí v klady - své filmy financuje, píše, režíruje i natáčí. Je docela reálné, že se tahle vesnická črta brzy zaplatí.
Renée Zellweger, Sally Phillips
Dítě Bridget Jonesové patří již měsíc k nejúspěšnějším titulům.
V kinech je po 12 letech, ale má neskutečnou výdrž. Řeč je o nejnovějším filmu s Renée Zellweger, Dítěti Bridget Jonesové (2016). V českých kinech je čtvrtý víkend a aktuálně téhle romantické komedii patří třetí místo. Na film přišlo 29.254 diváků, kteří za vstupenky utratili 4.45 milionů korun. Za necelý měsíc "Bridget" vidělo už 278.139 platících. Tržby přesáhly 40 milionů korun. Nečekaně vysoká čísla.
Emily Blunt
Dívka ve vlaku skončila čtvrtá.
Filmová adaptace knižního bestselleru Dívka ve vlaku skončila až čtvrtá. Mysteriózní thriller promítalo 81 kin, přišlo na něj 31.655 diváků a tržby činily 4.42 milionu korun. Snímek vidělo víc lidí než "Bridget", ale za vstupenky diváci utratili méně. Film s rozpočtem 45 milionů dolarů odstartoval i v USA. Zde o premiérovém víkendu utržil přes 24 milionů, 16.5 připlulo ze zbytku světa. O debaklu nemůže být řec, o bůhví jaká čísla ale také nejde.
Na svých je válečný Anthropoid (2016), který oproti předchozímu premiérovému víkendu dokonce o 1 procent posílil. Koprodukční drama pojednávající o atentátu na Heydricha vidělo v 87 kinech 24.833 diváků. Za vstupenky zaplatili 3.54 milionu korun. Se všemi těmi hereckými hvězdami se nicméně čekalo víc.
Malina Weissman
Já, kocour
Rodinná komedie Já, kocour (2016), v níž se Kevin Spacey promění v roztomilého chlupáče, začala s 11.453 diváky a tržbami 1.47 milionu korun. Snímek vznikl ve francouzsko-čínské koprodukci, stál 30 milionů dolarů a v USA prozatím utržil necelých 20 milionů.
Tajný život mazlíčků
Tajný život mazlíčků (2016)
Dlouhodobě nejúspěšnějším snímkem aktuálního žebříčku UFD Top 20 je animák Tajný život mazlíčků (2016). O devátém víkendu je sedmý (10.826 diváků, 1.4 milionu korun), ale celkově nemá konkurenci. "Mazlíčky" vidělo přes 426 tisíc platících, kteří za vstupenky utratili přes 58 milionů korun. Druhá v pořadí - Doba ledová: Mamutí drcnutí (2016) - ztrácí téměř 90 tisíc diváků a přes 11 milionů korun.
Ze čtvrtečních novinek se do žebříčku dostal ještě loutkový Kubo a kouzelný meč (9. místo, 8.869 diváků, 1.2 milionu korun) a komorní drama Rodinné štěstí (18. místo, 815 diváků, 92 tisíc korun). Maďarský film tvůrci natočili za několik desítek tisíc eur, režisér obsadil svou rodinu a kameramany byli jeho studenti z filmové školy.
Aktuální žebříček TOP 20 tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.