Marvel: Nedočkáme se jen jednoho mravenčího muže, ale hned dvou!

Marvel: Nedočkáme se jen jednoho mravenčího muže, ale hned dvou!
Ant-Man
Nejdříve jsme se dozvěděli jméno Paula Rudda, který nakonec vyhrál v souboji nad druhým kandidátem Josephem Gordonem-Levittem (pro někoho to možná bylo zklamání), ale to nejlepší přichází až teď! Ant-Man bude prvním snímkem, ve kterém jedinou komiksovou postavu ztvární 2 herci!!! Důvod je jednoduchý - i v komiksu má Ant-Man2 představitele, kteří se do jeho kostýmu oblékali. Jeden se jmenuje Henry Pym a ten druhý Scott Lang.
Paul Rudd
Paul Rudd | 2012 Universal Studios
Doktor Henry Pym, odborník na biochemii, vytvořil tzv. pymovy částice umožňující člověku měnit velikost svého těla podle potřeby od mravence až po obra. Ve zmenšené velikosti mravence studoval, vyvinul kybernetickou helmu a s ní je dokázal i ovládat. Kariéru hrdiny započal v 60. letech a jeho zkušenosti ho dovedly k tomu, že se stal jedním ze zakladatelů Avengers. To Scott Lang měl cestu k hrdinskému hábitu trnitější. Scott byl expertem v oblasti elektroniky a pracoval pro Tonyho Starka. Nelehký život ho ale dovedl na zcestí a stal se z něj zloděj. Při zoufalé snaze zachránit život své dcery se vkradl k Pymovi a ukradl mu jeho kostým. Pym se nakonec rozhodl Scottovi pomoc, svůj kostým mu nechal a ze Scotta se stal další člen Avengers...
"Naše idea pracuje s oběma hrdiny - Henrym i Scottem," uvedl režisér Edgar Wright. "Když uvidíte Pyma, půjde o něco jako úvod k příběhu odehrávající se v 60. letech. Díky tomu se dozvíme, jak se dostal k obleku, jak setkal s Henrym i to, proč a jak spojili ti dva síly."
No a dostáváme se k jádru pudla. Scott Lang je jasně mladším hrdinou, tudíž toho si střihne právě Rudd. A doktora Pyma ztvární Michael Douglas!
Michael Douglas
Michael Douglas
Čerstvý držitel Zlatého glóbu za hlavní roli ve snímku Liberace! vstupuje na půdu komiksů a všichni z Marvelu jsou z této příležitosti doslova nadšeni. Aby taky ne. Michael je vynikající herec a svou práci odvede jistě perfektně.
"Henry Pym má ve vesmíru Marvelu neuvěřitelně bohatou historii. Věděli jsme proto, že potřebujeme herce, který jeho postavě dodá vážnost a význam, jaký si zaslouží," uvedl prezident Marvel Studios Kevin Feige. "Je nám ctí, že Michael naši nabídku přijal. Vždy dokáže svůj postavám propůjčit šarm a charisma. Nemohu se dočkat, co provede s postavou Pyma."
Třešničkou na dortu je navíc fakt, že právě Pym je stvořitelem Ultrona, se kterým v druhém díle změří síly Avengers... Tak nám to do sebe pěkně zapadá, že? Inu, když filmy dělají ti, co milují komiksy, mají na to dostatečné finance, nadšení a znalosti komiksových předloh, jde to asi samo. :-)
Natáčení Ant-Mana by mělo začít již za několik málo týdnů v Georgii a premiéra byla předběžně stanovena na 31. července 2015.