Tržby v českých kinech: Padouch, Pacific Rim a Revival zaútočily na vaše peněženky

Tržby v českých kinech: Padouch, Pacific Rim a Revival zaútočily na vaše peněženky
Všichni padoušky, padouši a mimoňové, tohle je vaše další výhra. Animák s netradičním hlavním hrdinou Já, padouch 2 stejně jako ve světě vládl i domácím
Já, padouch 2
Já, padouch 2
tržbám. Sice už to jsou "jen pouhé" 4 miliony korun a 30 tisíc platících diváků, ale oproti předchozímu týdnu distributor stáhl hned 37 ze 100 kopií. Tedy pokles o 32%. Z čistě matematického pohledu to naprosto odpovídá. Když k tomu připočteme, že se spíš než klimatizovaným kinosálům holduje plovárnám, jde vlastně o úspěch.
Pacific Rim - Útok na Zemi
Pacific Rim - Útok na Zemi. Bu-bu-bu!
Velkolepý akční sci-fi spektákl Pacific Rim - Útok na Zemi vtrhl minulý čtvrtek do našich kin. S jakým výsledkem? Jak se to vezme. 3.7 milionu korun na tržbách a 23 tisíc fanoušků, co peníze uvolnili. Je to málo? Je to hodně? Warneři se nespokojí s málem. Ve světě se stal z novinky Guillerma del Tora propadák, který si na sebe nevydělá. Znamená to jediné, velcí tvůrci se budou složitěji dostávat k novým zakázkám (rozumějte penězům na projekty). A do kurzu se třeba dostanou nízkorozpočtové snímky s dobrým příběhem a herci. Na jednu stranu si tedy není proč zoufat. Jde o výzvu.
Miroslav Krobot
Krobot je prvotřídní herec. A v Revivalu i hráč. | BontonFilm
Z Karlových Varů zamířil konečně do tuzemských kin Revival, nový film Alice Nellis. Jde zřejmě o divácky nejpřístupnější snímek režisérky, což doložila i jedna z cen MFF Karlovy Vary. A podobně je tomu i v případě aktuálních tržeb. Revival utržil 3.4 miliony korun, tedy jen o pár set tisíc méně než Pacific Rim. Na hudební komedii nicméně přišlo skoro 26 tisíc diváků. Nebýt vyššího vstupného, byl by Revival ve srovnání s del Torovým blockbusterem jasným vítězem. Kam se na kytary, bicí a entuziasmus hrabe megarobot, dvakrát tolik když se do strun opře Miroslav Krobot. První signální, která na české diváky účinkuje.
Univerzita pro příšerky
Univerzita pro příšerky aneb Pixaru docházejí nápady?
Účinkuje též spojení studií Disney a Pixar v případě animáku Univerzita pro příšerky (2013). I když pravda, je to o poznání horší, než když před čtyřmi týdny vtrhla svérázná monstra do kin. Aktuálně snímek utržil 1.76 milionu korun, když za něj zaplatilo 13 tisíc diváků. Animáky jsou žánrem, s nímž musí každý počítat. Rozdíly se stírají a tak v dnešní době ani Disney-Pixar nedrží trumfy v rukou. Animovaná realita.
Johnny Depp, Armie Hammer
Armie Hammer a Johnny Depp v Osamělém jezdci
Zklamání přináší pátá příčka, která připadla Osamělému jezdci (2013). Fantaskní akční western s Johnnym Deppem v hlavní roli? To musí být terno! A ono není. Druhý týden v českých kinech. A čísla? Aktuálně 1.7 milionu korun na tržbách při návštěvě necelých 12 tisíc fanoušků Deppa, akce, westernu. Hollywoodská studia chtějí hity. Nebojí se investovat velké finance. Ale když to dopadne tak, jako s Osamělým jezdcem, nezbyde než se uchýlit k osekání rozpočtu na velkolepé efekty a slavné herce, kteří se již okoukali. Co takhle dobře zaplatit scenáristy a dramaturgy? Však oni už na diváka něco vymyslí.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti českých kin najdete ZDE.