44. týden-kinopremiéry: Roztomilá víla, poválečné represe, záhadné vraždy a raný kapitalismus

44. týden-kinopremiéry: Roztomilá víla, poválečné represe, záhadné vraždy a raný kapitalismus
| DP Film
Režisér Jiří Chlumský, autor snímků Stůj, nebo se netrefím (1998), Prachy dělaj člověka (2006) nebo Nedodržený slib (2009) přichází do kin s historickým dramatem 7 dní hříchů (2012). V tom jde o česko-německé soužití v Sudetech během druhé světové války a následně po ní.
Ondřej Vetchý
Ústřední postavou snímku je český lesník v podání Ondřeje Vetchého, který se ožení s dcerou německého hospodáře (Vica Kerekés). A jak správně tušíte, osudový konflikt je rázem na světě. Pod scénářem filmu je podepsán Josef Urban, kupříkladu autor námětu k Habermannovu mlýnu (2010). Urban 7 dní hříchů zaštítil i coby producent, kritika díla tedy spadá především na jeho hlavu. Nejasný scénář a podivná motivace postav z filmu dělají nerozluštitelný rébus, na který jsou i herci krátcí. Je to velká škoda. I když se bude celá řada lidí ptát, proč je stále vytěžováno téma související s druhou světovou válkou. 7 dní hříchů od nás dostává 50%, recenze filmu si můžete přečíst zde.
Zvonilka: Tajemství křídel
A teď něco lehčího a příjemnějšího, něco pro malé holčičky (a jejich rodiče). Do kin přichází disneyovka Zvonilka: Tajemství křídel (2012), jejíž předchozí tři díly u nás vyšly pouze na DVD. Distributor nicméně usoudil, že pokud něco v současných kinosálech táhne, jsou to především animáky pro rodiny s dětmi. Animaci si tvůrci za rámeček nedají, své diváky si ale tenhle snímek plný víl a kouzelné přírody určitě najde. Zvonilce dáváme 60%, recenze si můžete přečíst zde.
Sinister
Nebaví vás "hype" kolem série Paranormal Activity? Nevadí, do kina můžete vyrazit na horor Sinister (2012). Téma není bůhví jak originální, hlavní roli ve snímku opět hraje dům s krvavou minulostí a jeho noví obyvatelé. Sinister je nicméně velmi působivý film, jehož atmosféru si nadšenci žánru zamilují. Snímku dáváme 80%, recenze najdete zde.
Yuma
No a nakonec je tu kriminální drama reflektující poměrně nedávné historické události. Yuma (2012) pojednává o pádu "železné opony" v polsko-německém pohraničí, které je velmi rychle konfrontováno s výdobytky kapitalismu. Značkové oblečení, nablýskaná auta a hudba nezatížená politickými depresemi, to je oč v Yumě běží. A mladí lidé bez peněz udělají cokoli, aby se v onom kapitalistickém ráji alespoň na chvilku ocitli... Pro ty, kterým se líbil odlehčenější snímek Good bye, Lenin! (2003), jednoznačná povinnost. 
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér najdete ZDE.