Spielbergova Robopocalypsa zaútočí na kina v roce 2013

Spielbergova Robopocalypsa zaútočí na kina v roce 2013
Obal knihy
spielbergova-robopocalypsa-zautoci-na-kina-v-roce-2013-1
Obal knihy
Dlouhou dobu o Robopocalypse nikdo nic neřekl, takže ho veřejnost brala za mrtvý projekt. O to je nyní překvapivější zpráva, že se Dreamworks dohodl s Foxy na spolufinancování Robopocalypsy, přičemž rovnou oznámili datum premiéry – 3. červenec 2013. Bude to poprvé od Minority Report, co budou Foxové s Dreamworks spolupracovat. A opět to bude na sci-fi režírované Spielbergem.
Spielberg se o Robopocalypsu zajímal ještě předtím, než byl román dokončen. Kniha je již venku a nemá nejhorší hodnocení, na žádné terno to ale také nevypadá. Děj knihy je zasazen do budoucnosti, ve které se roboti stali naprosto běžnou součástí našich životů. Problém je v tom, že se rozhodli být vlastními pány a přeorientovali se ve stroje na zabíjení… také cítíte to Déjà vu?
Mám Stevena Spielberga v hluboké úctě pro řadu jeho filmů. V poslední době mi ale dělá starosti. Jako producent nadšeně propagoval Kovboje a vetřelce a výsledek je jen několik krůčků od extrémního filmového průšvihu.
spielbergova-robopocalypsa-zautoci-na-kina-v-roce-2013-2
Aktuálně dokončovaný Lincoln sice vypadá díky obsazení velmi lákavě, zato Tintin kvůli zvolenému typu animace v upoutávkách vůbec nefunguje, „koňský Ryan“ War Horse působí jak velkolepá produkce Disney Channel (viz trailer) a děj Robopocalypsy už nemůže být obehranější. Máme Já, robot. Máme Terminátora. Má smysl točit další film na podobné téma?
Jediné, co dává naději, je to, že i Válka světů už tu xkrát byla a přesto si v ní Spielberg dokázal prosadit svůj styl. Snad to bude i případ Robopocalypsy.