Ze Super Maria je miliardový hit. Co přihraje Nintendo do kin příště?

Ze Super Maria je miliardový hit. Co přihraje Nintendo do kin příště?
The Legend of Zelda: Breath of the Wild | Nintendo

The Legend of Zelda

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom | Nintendo
The Legend of Zelda má podobnou popularitu jako Super Mario Bros. Akčně-dobrodružná hra s otevřeným světem se prvně objevila roku 1986, uživatelé a uživatelky usilovali v roli elfího chlapce Linka o záchranu princezny Zeldy před záporákem Ganonem. Letos na trh vstoupila novinka The Legend of Zelda: Tears of Kingdom a během prvních dnů se prodalo 10 milionů kopií, což je mimořádné číslo. Tvůrci Eiji Aonuma a Hidemaro Fujibayashi by podle webu Eurogamer.net s filmovou adaptací fantasy hry souhlasili. Látka si doslova říká o anime zpracování, které by bylo věrné nejnovějším videohrám.

Pokémoni

Pokémon: Detektiv Pikachu
Pokémon: Detektiv Pikachu | Warner Bros.
Pokémoni na Nintendu debutovali roku 1996 a získali si mimořádnou popularitu, takže nepřekvapí, že mají na svém kontě nepřeberné množství animovaných seriálů, jeden neúspěšný animovaný celovečerák a hraně-animovaný, detektivně laděný snímek Pokémon: Detektiv Pikachu. Ten v kinech po celém světě roku 2019 utržil téměř 450 milionů dolarů, přičemž tvůrce vyšel na 150 mega. Komerční potenciál pro další filmový přírůstek by tady určitě byl. Co takhle rehabilitovat animovanou verzi z roku 1999?

Metroid

Metroid Fusion
Metroid Fusion | Nintendo
Také akčně-dobrodružný Metroid se na Nintendu prvně objevil roku 1986. Uživatelé hrají za lovkyni odměn Samus Aranu, která chrání galaxii před Metroidy, vesmírnými piráty a další škodnou. Ve své době průlomová hra kombinovala možnosti Super Maria a Zeldy spolu se sci-fi pojetím a možností nelineárního hraní. Zfilmování Metroidu by vyžadovalo jistě mnohem víc invence a finančních prostředků než výše zmiňované hry. Možná jde spíš o zbožné přání všech pařmenů a pařmenek, ve výsledku by z toho mohlo být velmi zajímavé sci-fi s ústřední hrdinkou v opuštěném vesmíru. Otázkou je, zda by se zaplatilo.

Yoshi

Yoshi
Yoshi | Nintendo Life
Vedle Donkey Konga patří Yoshi k postavičkám, které by vlastní celovečerák s velkou pravděpodobností utáhly. Roztomilý dinosaurus se prvně objevil po boku Super Mario Bros. v roce 1990 a vy, co jste viděli Super Mario Bros. ve filmu a vydrželi jste do závěrečné potitulkové scény, víte, že jeho chvíle zcela jistě přijde. S velkou pravděpodobností z toho tedy nebude vlastní film, ale Yoshi bude hrát důležitou roli ve druhém titulu Super Mario Bros. ve filmu. Donkey Kong se objevil už v jedničce, takže s ním zatím nepočítáme.
zdroje: Kinobox, Box Office Mojo, CinemArt, JoBlo, Moviezone, Nintendo, Eurogamer

Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?
Ostatní21. 5. 2023
Kinolog: Svět se zbláznil, Kleopatra je černoška! Komu praskají žilky z Netflixu?