Režisér Třinácti životů, Jude Law a Ana de Armas pátrají po původu života na Galapágách

Režisér Třinácti životů, Jude Law a Ana de Armas pátrají po původu života na Galapágách
Třináct životů | Amazon Prime Video
Scénář k filmu, který momentálně nabízí trh Marché du Film na festivalu v Cannes, dostal na starost Noah Pink, scenárista zdařilé retro konverzačky o vzniku hry Tetris. Snímek se začne natáčet koncem roku v australském Queenslandu a má jít o příběh inspirovaný skutečností, v němž se proplétají dvě verze totožných událostí. Dle magazínu Movieweb se můžeme těšit na „černou komedii o vraždě a přežití kolem skupiny nepůvodních postav, které na Galapágách hledají odpověď na odvěkou otázku původu života“.
Origin of Species
AI
70%
Howard má doma Oscara za Čistou duši a další nominaci za Duel Frost/Nixon. Přestože si dle kritiků a kritiček vybírá i slabší projekty a jeho adaptace Dana Browna (Šifra mistra Leonarda) či nedávná Americká elegie neuspěly, bývalý herec umí i na prahu sedmdesátky tvořit aktuální a s publikem rezonující snímky. Příkladem budiž loňských Třináct životů na Prime Video, v nichž zkušený filmař strhujícím způsobem zrekapituloval boj o záchranu thajských chlapců ze zatopené jeskyně. Jde o univerzálně oceňovaný a silný snímek se skvělými herci.
Daniel Brühl
Rivalové | Universal Pictures
Právě herci a herečky budou velkým lákadlem i v případě Origin of Species. Před kamerou se sejdou Jude Law (Sherlock Holmes), Ana de Armas (Blondýnka), Alicia Vikander (Tomb Raider) a Daniel Brühl (Rivalové). Jejich role sice nejsou blíže specifikované, ale Howard proslul kvalitním vedením herců a minimálně Brühl předvedl coby Niki Lauda v Rivalech svůj životní výkon.
Světová práva vlastní společnost CAA Media Finance a po projektu musí nyní sáhnout některý z distributorů.

Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?
Ostatní14. 5. 2023
Kinolog: Ivetu zabíjejí podruhé příšernou telenovelou. Anebo je to pohádkový horor?