Lék na italskou mafii. Denzel Washington masakruje zločince v upoutávce na Equalizer 3

Lék na italskou mafii. Denzel Washington masakruje zločince v upoutávce na Equalizer 3
Denzel Washington – Equalizer 3 | Sony
Série Equalizer nemá podmanivou neonovou stylizaci a revoluční choreografii jako John Wick, v dnešní době evokuje spíš poctivé starosvětské akčňáky s tradičními zápletkami o vysloužilém agentovi, jenž se musí mstít za zločiny na svých bližních. Vychází ostatně ze stejnojmenného seriálu, který se v USA vysílal ve druhé polovině osmdesátých let. Protagonista Robert McCall (Washington) umí mafiány a teroristy libovolných národností likvidovat s ledovým klidem a matematickou přesností, s níž si dopředu plánuje jednotlivé manévry a výstřely.
Equalizer 3: Poslední kapitola
Equalizer 3: Poslední kapitola
71%
Dosavadní dva díly z let 2014 a 2018 si došly pro slušné tržby i nadprůměrná hodnocení a režíroval je renomovaný Antoine Fuqua (Training Day), jenž se za kameru vrátil i pro závěrečnou část trilogie. Zpět je také dvorní scenárista Richard Wenk a Fuqua stejně jako pro své nedávné Osvobození naverboval legendárního kameramana Roberta Richardsona (snímal Tenkrát v Hollywoodu a řadu dalších filmů Quentina Tarantina, Martina Scorseseho a Olivera Stonea).
Equalizer 3: Poslední kapitola
Úvodní trailer obsahuje přesně to, co si při znalosti obou předchozích snímků vybavíme, a Washington v 68 letech působí v badass poloze ještě přirozeněji než Liam Neeson. První třetinu upoutávky stráví jako Michael Corleone nasáváním italské pohostinnosti, načež mu několik nově nalezených přátel povraždí mafie a probudí v něm číhající bestii.
Opět dostáváme spíš potemnělé a ryze dospělé uchopení, kde hrdina utrousí pár suchých hlášek a s chladnou hlavou odpočítává vteřiny, jež jeho protivníkům na tomto světě zbývají. A to se přitom ocitá v obležení ozbrojených nepřátel. Trailer si však nenápadně pohrává s namodralým spektrem, zapojuje noirové osvětlení i vizuální triky ve stylu letícího projektilu odrážejícího se v oční zornici. V rychlém sledu představuje automobilové honičky, přestřelky i kontaktní souboje, při nichž McCall dává na odiv svou mrštnost a intuitivní převahu.
Fanoušci a fanynky série se tedy mohou těšit na 31. srpen, kdy má Equalizer 3 premiéru v tuzemských kinech. Vedle Washingtona si zahraje také Dakota Fanning a Fuqua se po šňůře podprůměrných celovečeráků Viník, Infinite a Osvobození snad předvede na písečku, kde umí plácat nejlepší bábovičky.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu