Bod obnovy: Zapomeňte na komedie, nový český sci-fi film se inspiruje hrou Cyberpunk 2077

Bod obnovy: Zapomeňte na komedie, nový český sci-fi film se inspiruje hrou Cyberpunk 2077
Bod obnovy - koncept art | Bioscop
Málokdo by asi věřil, že někdy uvidíme v kinech českou sci-fi, která bude svou estetikou evokovat Cyberpunk 2077. A přesto se nemožné brzy stane skutečností. Přirozeně jsme pořád v lokálních vodách, takže je výsledek o něco skromnější, tvůrcům Bodu obnovy však nelze upřít ambice.
Bod obnovy
Bod obnovy
74%
Bod obnovy ukazuje svět blízké budoucnosti, v němž lze oběti nehod či vražd znovu oživit, což přináší řadu nečekaných situací. Do hlavní role ambiciózní kriminalistky, která má za úkol vyřešit vraždu jednoho z autorů revoluční technologie, tzv. Obnovy, obsadil Robert Hloz nový herecký objev Andreu Mohylovou. Další postavy ztvární Matěj Hádek, Václav Neužil, Karel Dobrý, Milan Ondrík, Iveta Dušková, Agáta Kryštůfková nebo polská herecká hvězda Tomasz Kot (Studená válka).
Bod obnovy: teaser trailer | Bioscop
Autory scénáře jsou Tomislav Čečka (Dáma a Král) a Zdeněk Jecelín (Případy mimořádné Marty). Za vizuální stránkou filmu stojí Ondřej Lipenský, který má zkušenosti nejen s domácí, ale i se zahraniční filmovou produkcí. Mimo jiné se podílel na filmech Jojo Rabbit (2019) a Marťanské lodě (2021).
„Film mne zaujal už od první verze scénáře svojí premisou i precizností. Mohu říct, že z mnoha ohledů podobný film u nás ještě nevznikl a díky mezinárodní koprodukci má velký divácký potenciál i v zahraničí. Navíc se nám podařilo sestavit tým, ve kterém se setkávají zkušenosti ostřílených tvůrců s neuvěřitelnou energií a kreativitou mladých umělců. Mám velkou radost, že už společně se skvělými herci natáčíme,“ vysvětluje producent Jan Kallista (Vyšehrad: FYLM) ze společnosti Film Kolektiv. Scénář Bodu obnovy uspěl na mnoha koprodukčních fórech po celém světě (např. Black Nights v Tallinnu, Asia Film Financing Forum v Hong Kongu nebo Frontières v Montrealu).
Snímek vznikl v koprodukci České republiky, Slovenska, Polska a Srbska a natáčel se v Praze. Premiéra je naplánována na 21. září letošního roku.

Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu
Ostatní23. 4. 2023
Základní instinkt obsahuje vraždící lesby, litry spermatu a vtipy na úkor Hollywoodu