„Nejhorší film všech dob“, jehož režisér jedl sám, aby mu štáb nenaplival do jídla, dostal remake

„Nejhorší film všech dob“, jehož režisér jedl sám, aby mu štáb nenaplival do jídla, dostal remake
The Room | TPW Films
Snímek samozřejmě svého času propadl. Následně si ale mezi milovníky a milovnicemi mizerných filmů vysloužil kultovní pověst. Sám Wiseau se toho chytil, začal pro nadšence pořádat půlnoční projekce a dnes platí –⁠ minimálně mezi hardcore milovníky filmových bizarností –⁠, že kdo The Room neviděl (u nás je snímek uváděný pod českým názvem Pokoj), jako by nebyl.
Jde o natolik legendárně špatnou záležitost, že podle ní dokonce v roce 2017 James Franco natočil komedii The Disaster Artist: Úžasný propadák, která celé natáčení rekonstruuje. A slavil s ní ohromný úspěch. Při nákladech kolem 10 milionů dolarů utržil kolem 30 milionů. Natáčení originálu muselo být divoké, neboť Wiseau se bál, že mu štáb naplive do jídla, a tak raději jedl sám. Kameramani různě dezertovali a herci neměli k dispozici celý scénář (což lze brát jako jedno z vysvětlení, proč se filmu vůbec upsali).
The Room by pravděpodobně málokdo tipoval jako adepta na remake, ale přesně to se děje. Hlavní postavu Johnnyho, již si v originále zahrál sám Wiseau, se nově ujal Bob Odenkirk, známý ze seriálů Perníkový táta, Volejte Saulovi a akčního hitu Nikdo. Jak se povedlo, že vznikla podobná předělávka, navíc s hvězdou v hlavní roli? Protože jde o dobrou věc.
Natáčení remaku proběhlo v lednu, točilo se převážně na zeleném plátně a za filmem stojí organizace Acting for a Cause, která získává peníze na charitativní účely tím, že žádá o dary spojené s digitálními představeními. Tentokrát bude výtěžek věnovaný nadaci amfAR pro výzkum AIDS. Mezi předchozí projekty této organizace patří Sen noci svatojánské s Julií Fox v roli Hippolyty a Jana Eyrová s Natalií Dyer (Stranger Things) v hlavní roli.
Původní snímek je příběhem Johnnyho (Tommy Wiseau), bankéře ze San Francisca, který zjistí, že jeho snoubenka Lisa (Juliette Danielle) má poměr s jeho nejlepším kamarádem Markem. Realita se mu pod tíhou nových zjištění postupně hroutí a Wiseau je k popukání v každém pokusu o emoci.
Zatím není jisté, kdy se remake The Room podívá do světa a zda bude distribuovaný i mimo Spojené státy. Vzhledem k obrovské popularitě původního filmu se ale dá očekávat, že si k nám cestu najde.

Kinolog: Covid byl srandokalypsa, říká film Velké nic, který vás naštve, jak už to Klusák umí

Pandemie covidu trvala s přestávkami dva roky. S malým odstupem přichází dokument Mariky Pecháčkové a Víta Klusáka o tom, jak absurdní divadlo jsme v Česku zažívali. Bohužel nešlo jen o mediální show, ale i tragédii s desítkami tisíc mrtvých.