Trailerová nálož týdne: Kylo Ren proti dinosaurům, Adam Sandler řešící další vraždu a velký návrat do světa Harryho Pottera

Trailerová nálož týdne: Kylo Ren proti dinosaurům, Adam Sandler řešící další vraždu a velký návrat do světa Harryho Pottera
65 | Sony

Vražda v Paříži (film)

režie: Jeremy Garelick
hrají: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Jodie Turner-Smith, Mélanie Laurent
premiéra: Netflix, 31. března 2023
První Vražda na jachtě, v níž oblíbené duo Adam Sandler a Jennifer Aniston amatérsky řešili podivnou vraždu na palubě miliardářské jachty, byla typickým netlfixovským filmovým produktem.⁠ Velkolepě propagovaným, solidně zafinancovaným, s hvězdným obsazením a ve výsledku nepříliš zajímavým. Netflix obecně v téhle oblasti stále dost tápe, přičemž na poli seriálů rozhodně nabízí větší pecky. Coby nenáročná komediální jednohubka ale jednička jakžtakž fungovala, takže tohle pokračování určitě není to nejhorší, co může letos nabídku oblíbené streamovací služby rozšířit. Manželé Spitzovi v něm budou řešit únos jejich přítele a fušovat jim do toho bude mimo jiné Mark Strong.
Vražda v Paříži

Kostlivec (film)

režie: Rob Savage
hrají: Sophie Thatcher, Chris Messina, David Dastmalchian, Marin Ireland
premiéra: kino, 8. června 2023
Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim příliš podpory nedostává. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a tyje z jejich utrpení. Snímek je adaptací stejnojmenné povídky mistra strachu Stephena Kinga.
Kostlivec

The Magic Fluet (film)

režie: Florian Sigl
hrají: Iwan Rheon, F. Murray Abraham, Jeanne Goursaud, Amir Wilson
premiéra: zatím bez premiéry
Jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších oper Wolfganga Amadea Mozarta je pravděpodobně Kouzelná flétna, příběh plný romantiky, dobrodružství, lehkého rodinného dramatu a vítězství světla nad temnotou. Nová adaptace v produkci Rolanda Emmericha (ano, nejznámějšího filmového ničitele světů) doufá, že příběh opery přiblíží novému publiku napínavým způsobem. Z traileru se snímek jeví jako kombinace Harryho Pottera, Narnie a Glee, což by ve výsledku mohla být vlastně docela osvěžující záležitost. Film nicméně natočil debutant, a přestože je již nějakou dobu hotový, stále nemá datum premiéry. To nám, společně s nijakým trailerem, moc nadějí nedává.
Kouzelná flétna

65 (film)

režie: Scott Beck, Bryan Woods
hrají: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman
premiéra: kino, 9. března 2023
Scenáristé hitu Tiché místo zaujali svým hororovým hitem Hollywood natolik, že dostali 95 milionů dolarů na sci-fi, v níž Adam Driver ztroskotá na planetě, kde stále ještě vládnou dinosauři. Snímek Beck s Woodsem současně i režírují, což pro ně není úplná novinka, v rámci téhle profese ale zatím na skutečný hit čekají. Bude jím film, který působí jako mix Nevědomí a Jurského světa, oním vysněným průlomem? To zjistíme v kinech v březnu.
65 | Columbia TriStar

Rabbit Hole (seriál)

režie: Glenn Ficarra, John Requa
hrají: Kiefer Sutherland, Rob Yang, Charles Dance, Jason Butler Harner
premiéra: Paramount+, 26. března 2023
Kiefer Sutherland byl nadějnou mladou hvězdou v osmdesátých letech. Poté ho ale problematická pověst, spojená s alkoholem, na dlouhou dobu odsunula na vedlejší kolej. Comeback zažil v roce 2001 televizním hitem 24 hodin a od té doby se v seriálové tvorbě cítí jako doma (Doteky osudu, Prezident v pořadí, The Fugitive). V novince Rabbit Hole hraje agenta obviněného z vraždy, který musí dokázat svou nevinu. Série bude uvedená na streamovací službě Paramount+ v březnu, přičemž u nás budou projekty této společnosti distribuované službou SkyShowtime. Ta startuje v Česku v únoru (konkrétně na Valentýna), tak snad se na ni podívá i Rabbit Hole.
Králičí nora

Hogwarts Legacy (videohra)

datum vydání: 10. února 2023
platformy: PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox Series X a Series S, Xbox One, Microsoft Windows
Nová hra s otevřeným světem vycházející z universa Harryho Pottera dlouhodobě čelí nátlaku aktivistů, aby nebyla vůbec vydaná (a pokud ano, aby ji lidé nekupovali). Důvodem je jednak autorka knižní ságy o Harrym Potterovi J. K. Rowling, která to schytala za výroky o transgender lidech, a také člen vývojářského týmu hry Troy Leavitt, který v minulosti provozoval kanál na serveru YouTube, kde se vymezoval vůči tématům jako kampaň MeToo, Gamergate a obecně propagoval konzervativní názory.
Ani jedno by nicméně nemělo zastínit fantasticky vypadající hru ze světa, který všichni máme tak rádi. Časově se odehrává před filmy a zajímavostí je, že se na dabingu podílí i herec Simon Pegg, který se ujal role tehdejšího ředitele Bradavic Phinease Nigellusa Blacka, pradědečka dobře známého Siriuse Blacka.
Hogwarts Legacy

Kinolog: Film, který zabil kariéru Brada Pitta. Dekadentní Babylon je pro otrlé znalce

Retro velkofilm Babylon odehrávající se ve 20. letech minulého století stál asi 80 milionů dolarů a je to jeden z největších komerčních propadáků roku. Jenomže má i nominace na Oscary a část recenzentské obce ho považuje za jeden z nejlepších „filmů o filmu“, jaké kdy vznikly.