Z moravského maloměsta až mezi elitu bojovníků MMA. Představuje se exkluzivní dokument o Jiřím Procházkovi

Z moravského maloměsta až mezi elitu bojovníků MMA. Představuje se exkluzivní dokument o Jiřím Procházkovi
Jiří Procházka: Cesta bojovníka (2022) | TV Nova
Dokumentární film v režii Petra Hrubce představí životní příběh Jiřího Procházky, nejlepšího českého zápasníka MMA, jenž svými výkony dosáhl věhlasu po celém světě. Jádrem snímku bude Procházkova cesta z moravských Hoštěradic až do nejslavnější organizace bojových sportů UFC. Procházka bude ve snímku mluvit také o svém duchovním přístupu k boji, za nějž bývá obdivován, hledání mužské identity a smyslu života.

Trailer: Jiří Procházka: Cesta bojovníka

Jiří Procházka: Cesta bojovníka
V dokumentu promluví také Procházkovi blízcí. Ke slovu se dostanou i jeho trenéři Martin Karaivanov a Jaroslav Hovězák, kteří se slavným zápasníkem tvoří nerozlučnou trojici.
Trailer je od prvních chvil nasáklý patosem, jako by lákal na epický hollywoodský velkofilm. Vzhledem k tomu, že Procházkův příběh je na první pohled téměř klasickým naplněním amerického snu o cestě na absolutní sportovní vrchol, nelze se danému pojetí upoutávky divit. Dokument samotný by si však určitě zasloužil civilnější a zemitější styl, aby nepůsobil pouze jako jednostranná adorace, ale byl komplexním portrétem výrazné osobnosti.
Jiří Procházka: Cesta bojovníka bude mít premiéru v pražském kině Světozor 3. května a na streamovací službě Voyo bude k vidění od 4. května.