Top kina ČR: Pohádka s Klusem, Vetchým a Kubařovou dál přejíždí veškerou konkurenci. Na obzoru však číhá Batman

Top kina ČR: Pohádka s Klusem, Vetchým a Kubařovou dál přejíždí veškerou konkurenci. Na obzoru však číhá Batman
Tajemství staré bambitky 2 | Bioscop
5. MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST (Česká republika)
Mimořádná událost | CinemArt
tržby 1 milion 422 tisíc Kč / návštěvnost 9051 divák / 119 kin
Roztodivná partička pasažérů v rozjetém vlaku, který nikdo neřídí, se českými kiny prohání téměř měsíc. A stále je mezi pěticí nejnavštěvovanějších titulů. Druhý celovečerák Jiřího Havelky, autora populárních a oceňovaných Vlastníků, vidělo téměř 83 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 13 milionů korun. Mimořádná událost na úspěch Vlastníků (3 Čeští lvi, téměř 300 tisíc diváků v kinech) nenavázala, ale bez Havelkových filmů by tuzemská kinematografie byla minimálně výrazově chudší.

4. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (Česká republika)
Spider-Man: Bez domova
tržby 1 milion 961 tisíc Kč / návštěvnost 12 481 divák / 65 kin
K dispozici má už pouhých 65 promítacích míst, přesto je o Spideyho stále zájem. Na konci loňského a začátku letošního roku zafungoval pavoučí muž jako náplast na kina vylidněná covidovými opatřeními. Za necelé tři měsíce od promítání má Spider-Man: Bez domova na kontě 642 tisíc platících diváků a úctyhodných 106 milionů korun v rámci tržeb. Jak si ve stínu Spideyho povede jiný komiksový superhrdina Batman s tváří Roberta Pattinsona? Dozvíme se za necelý týden.

3. V LÉTĚ TI ŘEKNU, JAK SE MÁM (Česká republika, Slovensko)
V létě ti řeknu, jak se mám | Falcon
tržby 2 milion 476 tisíc Kč / návštěvnost 15 485 diváků / 149 kin
O diváka již druhý víkend usiluje slovensko-česká romantická komedie Marty Ferencová. Co naplat, že řada kin snímek kvůli technickým nedostatkům stahuje, o žánr je zájem. Na vztahový rubikon přišlo téměř 62 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali přes 9 milionů korun. Na vytoužený komerční hit to není, oni to ale budou zkoušet znovu a znovu. A ono to třeba jednou vyjde.

2. UNCHARTED (USA)
Uncharted
tržby 5 milionů 133 tisíc Kč / návštěvnost 30 402 diváci / 88 kin
Adaptace mimořádně populární videohry Uncharted se viděno prizmatem návštěvnosti a tržeb vydařila. Za necelé tři týdny od premiéry snímek vidělo 153 tisíc platících, kteří za vstupenky utratili přes 25 milionů korun. Uncharted je hned po druhé Bambitce a Spider-Manovi komerčně nejúspěšnějším titulem začátku letošního roku. Celosvětově má snímek s odhadovaným rozpočtem 90-120 milionů dolarů na kontě 226 mega. V USA Uncharted o víkendu zaznamenal propad o téměř 50 procent (mezi videoherními adaptacemi se nicméně aktuálně nalézá na solidní osmé příčce), navíc se očekává premiéra Batmana a tím pádem i přesun diváků.

1. TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY 2 (Česká republika)
Tajemství staré bambitky 2
tržby 6 milionů 763 tisíc Kč / návštěvnost 45 248 diváků / 175 kin
Česká pohádka v kinech stále kraluje. Za necelé tři týdny od premiéry má Macharáčkova druhá Bambitka na kontě 230 tisíc diváků (blíží se tak k hranici čtvrt milionu) a 34 milionů korun v rámci tržeb. Ani jednou se zatím nemusela před nikým sklonit, z letos premiérovaným filmů je komerčně nejúspěšnější. S Batmanem se to nicméně změní, což ale pro Bambitku nebude žádná ostuda.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.