Top kina ČR: O nové Krotitele duchů není zájem. Spider-Man dominuje dál

Top kina ČR: O nové Krotitele duchů není zájem. Spider-Man dominuje dál
Krotitelé duchů: Odkaz | če
5. VELKÝ ČERVENÝ PES CLIFFORD (země vzniku: USA)
Velký červený pes Clifford
tržby 1 milion 717 tisíc Kč / návštěvnost 11 460 diváků / 141 kino
Rodinná novinka inspirovaná sérií knižních předloh skončila na pátém místě. Hraně-animovaný Clifford tak trochu připomíná medvídka Paddingtona a vybízí alespoň těch pár tisícovek diváků k návštěvě kina.

4. ZPÍVEJ 2 (USA)
Zpívej 2
tržby 2 miliony 267 tisíc Kč / návštěvnost 14 979 diváků / 114 kin
O trošku lépe je na tom muzikálový animák Zpívej 2, který se v českých kinech promítá třetí víkend a na kontě má celkem 66 tisíc diváků, kteří v pokladnách utratili necelých 10 milionů korun. Celosvětově má snímek na kontě 190 milionů dolarů, přičemž jednička utržila o pět let dříve 634 mega.

3. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2: DOBRO DOŠLI (Slovensko, Česká republika)
Šťastný nový rok 2: Dobro došli
tržby 2 miliony 605 tisíc Kč / návštěvnost 16 025 diváků / 143 kina
Třetí víkend v českých kinech, aktuálně třetí místo a celkem 62 tisíce platících pro snímek Šťastný nový rok 2 s podtitulem Dobro došli. Slovensko-česká komedie se dle filmových publicistů vůbec nepovedla, čemuž odpovídá i vlažnější zájem diváků a divaček.

2. KINGSMAN: PRVNÍ MISE (USA, Velká Británie)
Kingsman: První mise
tržby 2 miliony 776 tisíc Kč / návštěvnost 16 207 diváků / 163 kina
Nově uváděný Kingsman s podtitulem První mise také zklamal, když měl jen o trošku lepší návštěvnost a tržby než Šťastný nový rok 2. Dlouho očekávaná komiksárna Matthewa Vaughna zatím celosvětově utržila pouhých 74 milionů dolarů (do severoamerických kin vstoupila ještě před Vánoci). Pro srovnání, druhý Kingsman posbíral v roce 2017 celosvětově 410 mega. O VOD uvedení se prozatím spekuluje s tím, že by se film mohl nejspíš dostat na služby Disney+ nebo Hulu.

1. SPIDER-MAN: BEZ DOMOVA (USA)
Spider-Man: Bez domova
tržby 7 milionů 272 tisíc Kč / návštěvnost 43 411 diváků / 116 kin
Již skoro měsíc dominuje tuzemských a světovým kinům komiksovka Spider-Man: Bez domova. Za necelý měsíc si z tuzemských sálů odnáší 80 milionů korun a brzy atakuje hranici půl milionu diváků. Celosvětově má pavoučí muž na kontě už přes miliardu a půl dolarů, takže sázka na kina a osvědčenou značku se vyplatila.
Krotitelé duchů: Odkaz
Krotitelé duchů: Odkaz | Sony
Kdo se naopak do pomyslné tuzemské top 5 nevešel? Například nejnovější Krotitelé duchů: Odkaz. O premiérovém víkendu snímek vidělo ve 173 kinech pouze 8739 diváků, kteří v pokladnách nechali lehce přes milion korun. Celosvětově má snímek odkazující na osmdesátkovou klasiku na kontě 191 milion dolarů, přičemž v USA startoval na podobných číslech jako před lety feministická verze s krotitelkami v hlavních rolích. Přitom jsou oba filmy kvalitativně neporovnatelné.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.