Kontroverzní "arnoldovská" sci-fi se dočká remaku. Natočit by ho mohl autor Baby Drivera

Kontroverzní "arnoldovská" sci-fi se dočká remaku. Natočit by ho mohl autor Baby Drivera
Běžící muž (1987) | TriStar Pictures
Svérázný britský scenárista a režisér Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Baby Driver) právě jedná se studiem Paramount Pictures o režii nové verze sci-fi románu Stephena Kinga Běžící muž z roku 1982. Dystopický thriller, jenž King prvně vydal pod pseudonymem Richard Bachman, se dočkal první filmové adaptace už v roce 1987. V té si hlavní roli zahrál Arnold Schwarzenegger, navzdory skvělé a nadčasové zápletce o brutální gladiátorské reality show se však jedná o jeden z těch méně povedených snímků s hvězdným rakouským svalovcem.
Richard Dawson, Arnold Schwarzenegger
Běžící muž | TriStar Pictures
Své předloze navíc nebyla zrovna dvakrát věrná. Právě v tom by se mělo nové filmové ztvárnění výrazně lišit - Kingovu dílu by mělo být svým pojetím co možná nejblíže. Scénář napíše Wright společně s Michaelem Baccallem (21 a 22 Jump Street). Jedním z producentů bude Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix, Noví mutanti).
Wright prozradil, že kdyby někdy mohl natočit remake jakéhokoliv filmu, šlo by právě o předělávku Běžícího muže. Populárnímu filmaři se tak možná brzy splní sen. Do té doby nás od něj však čekají ještě dva snímky. Na festivalu v Sundance velmi dobře přijatý hudební dokument The Sparks Brothers a několikrát odložený horor Last Night in Soho, jehož kinopremiéra je aktuálně naplánována na letošní říjen.