Nový Mortal Kombat hlídá tvůrce nejlepších hororů současnosti a na prvním krvavém traileru je to sakra znát

Nový Mortal Kombat hlídá tvůrce nejlepších hororů současnosti a na prvním krvavém traileru je to sakra znát
Mortal Kombat (2021) | Warner Bros.
Snímek vydělal v kinech slušných 122 milionů celosvětově, přičemž rozpočet byl pouhých 20 mega. Není se proto čemu divit, že studio chtělo rychle dvojku. Tak rychle, až neměl na natáčení nikdo čas (měnil se skoro celý tvůrčí tým a došlo i k přeobsazení řady klíčových postav). Výsledkem byla katastrofa, aspirující na post nejhorší herní adaptace vůbec. Sérii to ale překvapivě nezabilo. Dlouho se připravoval třetí díl a nebýt toho, že Hurikán Katarina v roce 2005 zničil již připravené kulisy, dávno by byl natočený.
Nyní uzrál čas na další kolo v ringu. A aby byla jistota, že nepůjde o průšvih, byl k produkci povolán James Wan, režisér sérií Saw, Insidious, V zajetí démonů a také Rychle a zběsile 7. Nový Mortal Kombat sleduje příběh Colea Younga (Lewis Tan), který "je zatažen do interdimenzionálního souboje, díky němuž si uvědomí svůj skutečný potenciál". Za scénářem stojí zatím neznámý Greg Russo a o poznání zkušenější Dave Callaham (série Expendables). Režii dostal na starost jistý Simon McQuoid, který sice zatím nenatočil jediný celovečerák, má ale bohaté zkušenosti s režírováním reklam ke hrám (PlayStation, Halo atd.). K tématu by tak měl mít kladný vztah a Wan jeho práci na filmu ohromně chválí: "Je tomu světu ohromně oddaný. S velkou vášní vybudoval okolo Mortal Kombatu celý vesmír, nejde mu o jeden film. Pro každý svět a každý charakter má nějaké příběhové pozadí, aby diváci měli při sledování pocit, že to není jen videohra, ale je něco i za tím."
Minimálně první trailer působí dojmem, že tady někdo opravdu ví, co dělá...
Mortal Kombat
Nejsem sice extra nadšený z toho, že někdo zase buduje propojený filmový vesmír, místo aby se kompletně soustředil na jeden pořádný příběh, ale oceňuji, že na projektu pracují lidé, pro které to není jen pouhá práce. A první lákadlo rozhodně ctí základní kameny předlohy a osobně jsem z něj měl takový ten správně nostalgický pocit, díky němuž jsem si hru kdysi zamiloval (snad jen ten Lambert mi tam pro nostalgickou lásku ke staré verzi chybí).
Nový Mortal Kombat má optimisticky stanovené datum české premiéry na 15. dubna. O den později se podívá do amerických kin a na HBO Max.
novy-mortal-kombat-hlida-tvurce-nejlepsich-hororu-soucasnosti-a-na-prvnim-traileru-je-to-sakra-znat
Mortal Kombat (2021) | Warner Bros.