Proč bude následující Mission: Impossible rozděleno do dvou filmů?

Proč bude následující Mission: Impossible rozděleno do dvou filmů?
Mission: Impossible - Národ grázlů | JoBlo.com
Natáčení Mission: Impossible 7 mělo odstartovat již 24. února tohoto roku v Benátkách, jenže koronavirus měl s filmaři po celém světě jiné plány a celá produkce se musela odložit. Přípravy však stále aktivně probíhají a režisér a scénárista v jedné osobě Christopher McQuarrie si našel čas na rozhovor, v němž upřesnil, proč hodlá novou misi Ethana Hunta natáhnout na dva filmy a jaký má z probíhající produkce zatím pocit.
"Hodláme využít této příležitosti, abychom se na film připravili mnohem lépe
Hayley Atwell
Hayley Atwell | Walt Disney Studios
než kdykoli předtím," prohlásil McQuarrie, kterého může kromě návratu starých známých tváří těšit také účast několika skvělých hereckých posil. Po boku Toma Cruise, Simona Pegga, Rebeccy Ferguson, Vinga Rhamese a Vanessy Kirby se nově objeví Shea Whigham, Nicholas Hoult, Pom Klementieff a Hayley Atwell, přičemž role poslední jmenované je obzvláště očekávaná a měla by být správně tajemná. "Ve filmu jsme přišli na něco opravdu skvělého, co se dotkne samotného jádra našeho týmu. Co vám mohu prozradit, je, že se setkají s další destruktivní silou přírody ve formě Hayley," potvrdil zajímavé drby ohledně nového charakteru režisér.
McQuarrie dále škádlí zvědavce dohady, podle nichž je stále jedna důležitá role neobsazena, přičemž by mohlo dojít na herce opravdu zvučného jména. "Existuje někdo, s kým jsme mluvili, než svět vyletěl do vzduchu. Herec, jehož účast by byla velmi vzrušující. Nevím přesně, v jaké fázi se to nachází, protože jsme spolu mluvili pár dní předtím (před zrušením natáčení), a šlo o neuvěřitelně vzrušující castingový kousek."
Tom Cruise
Mission: Impossible - Národ grázlů
A došlo samozřejmě i na vysvětlení ohledně toho, proč se přistoupí na rozdělení do dvou navazujících filmů, jak to všehovšudy McQuarrie provedl už v případě Národu grázlů a Fallout. "Když jsme se pouštěli do Fallout, řekl jsem Tomovi 'opravdu bych to chtěl pojmout jako více emocionální cestu pro Ethana'. A teď, když pokračujeme, řekl jsem 'chci vzít to, co jsme se přiučili ve Fallout a aplikovat to na každý charakter ve filmu. Chci, aby měl každý svůj emocionální oblouk...' Prostě chci, aby měl film větší přesah."
A takový osobní přístup evidentně způsobuje, že by byl jeden výsledný projekt nepřiměřeně dlouhý. "Uvědomili jsme si, že máme film dlouhý asi dvě hodiny a 40 minut, přičemž každá scéna je nezbytná," pokračoval režisér, který dále potvrdil, že o všech filmech série přemýšlí tím způsobem, že jsou rozděleny do dvacetiminutových segmentů. Poté, co dva takové segmenty přesunul ze scénáře sedmého dílu, věci do sebe lépe zaklaply. "Konec prvního dílu (sedmičky) zapadl na místo. Věděli jsme, jaký je konec stejně jako začátek. A nyní mám tyto dvě sekvence, díky čemuž mám vyřešeno 40 minut z Mission: Impossible 8."
Na závěr se McQuarrie rovněž dotkl nedávných zvěstí, podle nichž se Tom Cruise chystá natočit snímek kompletně ve vesmíru. Podle něj sice bylo něco takového vzhledem ke Cruisově nátuře 'překonávat sám sebe' nevyhnutelné, ale zároveň je vyloučeno, že by podobný osud potkal (alespoň pod jeho vedením) i osudy Ethana Hunta. "Co se bude dít v 7 a 8 je natolik šílené, že opravdu nepotřebujeme chodit do vesmíru."
Mission: Impossible - Fallout
Mission: Impossible - Fallout
Předběžně se počítá s tím, že Mission: Impossible 7 zamíří do kin 19. listopadu 2021, zatímco osmička se dočká premiéry někdy v roce 2022. Budete se těšit a jste rádi, že dostaneme rovnou dva nášupy?