Nová filmová Duna se připomíná. Je tu první fotka!

Nová filmová Duna se připomíná. Je tu první fotka!
Duna | detail plakátu
Hlavní role Paula Atreida, jež změní osud celé planety Arrakis, se ujal Timothée Chalamet, kterého si můžeme pohlédnout i na první zveřejněné fotografii.
Všechny fanoušky příběhu jistě potěší nejeno fakt, že mají konečně k dispozici první pořádný obrázek z filmu, ale i to, že je hrdina v kostýmu a že se mohou podívat na domovskou planetu Atreidů - Caladan. V pozadí jsou vidět lodě, které mají nejspíše jediný úkol - přepravit rodinu Atreidů z rodného Caladanu na vyprahnou planetu Arrakis zvanou Duna, kde je potká jejich ne zrovna růžový osud.
duna-se-pripomina-je-tu-prvni-fotka
Duna | Warner Bros.
"Na Paulovi je fascinující to, že v příběhu takového rozsahu a vyprávění není jeho cesta cestou úplně kladného hrdiny," uvedl na adresu své postavy Chalamet v rozhovoru pro Vanity Fair. "Myslí si o sobě, že bude mladým generálem studujícím umění svého otce a než nastane ten správný čas, bude i pod jeho dohledem." Osud však určí jinak a Paul se s tím bude muset vypořádat.
V dalších rolích se představí Rebecca Ferguson jako lady Jessica Atreidesová, Oscar Issac jako Leto Atreides, Stellan Skarsgård jako baron Harkonnen, Josh Brolin jako Gurney Halleck, Zendaya jako Chani, Javier Bardem jako Stilgar nebo Jason Momoa jako Duncan Idaho.
PremiéraDunyby měla proběhnout na konci letošního roku, ale s ohledem na současné světové dění není jisté, zda se tak opravdu stane. Filmaři mohou stejně jako řada jejich kolegů usoudit, že není na premiéru ten nejlepší čas a termín se bude posouvat. Uvidíme...
Poznáte nejlepší sci-fi za celou dobu existence kinematografie?