Nová pixarovka v kinech pohořela, koronavirus za tím ale nehledejte

Nová pixarovka v kinech pohořela, koronavirus za tím ale nehledejte
Frčíme | Pixar
Poprvé se to Pixaru "povedlo" v roce 2015 prehistorickým dobrodružstvím Hodný dinosaurus. Snímek se navzdory solidnímu hodnocení u diváků nechytil, z domácích kin si odnesl pouhých 123 milionů dolarů a globálně skončil na 332. To je částka, kterou běžně pixarovky bez většího zadýchání dostanou jen z Ameriky. Elfí bratry z Frčíme podle všeho čeká stejný osud. Start za 40 milionů sice stačil na první místo, jde ale o nejhorší výsledek od zmíněného dinosaura (a to nemáme ještě přesná čísla, takže si možná Frčíme povede hůře, protože Hodný dinosaurus startoval za 39 mega).
Mohlo by se zdát, že je na vině panika okolo koronaviru, která donutila rodiny s dětmi sedět doma. Tomu ale v prvé řadě neodpovídá poměrně tradiční ústup hitů minulých týdnů (pokud jde o procentuální úbytek diváků) a za druhé se mizerný start Frčíme předpovídal již několik týdnů zpátky, kdy bylo jasné, že reklamní materiály nevytváří zdaleka takovou šeptandu, jakou by měly. V Pixaru zkrátka jen podle všeho po delší době nezaujaly své věrné.
Ani další víkendové novinka, nasazená do téměř tří tisíc kin, finančně neohromila. Drama Cesta zpátky, v němž se Ben Affleck vypořádává s alkoholismem skrze koučování basketbalového týmu, má sice skvělé recenze, ale není to úplně ten film, u kterého by lidé v kině mohli vypnout. Z úvodních tří dnů si tak odnesl jen 8,5 milionů a skončil třetí. Rozpočet se nicméně měl vejít do 25 milionů, takže se Warnerům film ve výsledku zaplatí.
A co dál? Neviditelný tentokrát druhý, se střízlivým propadem o 47%, dosavadními celosvětovými tržbami 98 milionů a už se mluví o druhém dílu. Čtvrtý Ježek Sonic je pět milionů od třístovky celosvětově a také má pokračování zajištěné. Na téhle vlně je pak třeba zmínit ještě třetí Mizery (tentokrát sedmé), kteří mají momentálně na kontě 415 milionů dolarů, což je přesně o milion víc, než kolik daly oba předchozí díly dohromady.
Celý žebříček US tržeb najdete ZDE
Will Smith, Martin Lawrence
nova-pixarovka-v-kinech-pohorela-koronavirus-za-tim-ale-nehledejte