TOP kina ČR: Hrozba jménem Chucky

TOP kina ČR: Hrozba jménem Chucky
Dětská hra (2019) | United Artists Releasing
5. BEZ VĚCÍ NAD VĚCÍ! (země vzniku: Německo)
Bez věcí nad věcí!
Tržby 854 tisíc korun / návštěvnost 5.209 diváků
Německé komedie jsou od uvedení prvního filmu Fakjů pane učiteli (2013) stále v kurzu. Nejnovější kousek se věnuje anti-materialismu, v českých kinech je druhý víkend a stále se drží mezi pěticí nejnavštěvovanějších. Celkově to ale nedělá ani 20 tisíc diváků a 3 miliony korun.

4. DĚTSKÁ HRA (USA)
Dětská hra
Tržby 1 milion 65 tisíc korun / návštěvnost 7.225 diváků
Vraždící Chucky je zpátky v 21. století, s rozpačitými recenzemi, ale v rámci hororového žánru stále na solidní příčce návštěvnosti a tržeb. Snímek s rozpočtem 10 milionů dolarů si ze severoamerických kin prozatím odnáší solidních 28 mega. Všichni fanoušci hororu nicméně bedlivě očekávají premiéru druhé části hororu To (u nás 5. září).

3. TAJNÝ ŽIVOT MAZLÍČKŮ 2 (USA)
Tajný život mazlíčků 2
Tržby 2 miliony 47 tisíc korun / návštěvnost 13.869 diváků
Jeden z komerčně nejúspěšnějších snímků tuzemského léta na třetím místě. Druzí mazlíčci se na vrcholu drží šestý víkend v řadě a na kontě prozatím mají 250 tisíc diváků a necelých 38 milionů korun. Čtvrtý komerčně nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20.

2. SPIDER-MAN: DALEKO OD DOMOVA (USA)
Spider-Man: Daleko od domova
Tržby 3 miliony 507 tisíc korun / návštěvnost 21.756 diváků
Téměř měsíc mezi nejnavštěvovanějšími a komerčně nejúspěšnějšími tituly "visí" nejnovější Spider-Man, který v rámci svého filmového dobrodružství zavítal i do České republiky. Vůbec první snímek se superhrdinským pavoučím mužem brzy pokoří metu 1 miliardy dolarů a Marvel si stále drží obdivuhodnou komerční potenci. Jen pár měsíců po uvedení Endgame je to o to obdivuhodnější.

1. LVÍ KRÁL (USA)
Tržby 7 milionů 962 tisíc korun / návštěvnost 48.965 diváků
Lví král opět na vrcholu. Přepracovaná verze animovaného kultu z roku 1994 válí po celém světě, ačkoliv kritici poměrně častou skřípou zuby (hyperrealistické zpracování si netyká se zvířecí mimou a dialogy). Podobně jako nejnovější Spider-Man i Lví král brzy pokoří metu 1 miliardy dolarů. Půjde však o filmařský mezník? Zcela jistě nikoliv. Uvidíme, zda se Disney bude držet svého nového "kopyta" (převádění animovaných verzí do hraně-digitální podoby), nebo na tomto mimořádně nákladném poli poleví.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.
Znáte dobře Toma Hankse?