Když volejbalistce tikají biologické hodiny a Langmajer hraje chlápka se "zajímavou" minulostí

Když volejbalistce tikají biologické hodiny a Langmajer hraje chlápka se "zajímavou" minulostí
Přes prsty - Petra Hřebíčková a Jiří Langmajer | CinemArt
Přes prsty
Přes prsty | CinemArt
Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které obětují beach volejbalu všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí Jíra (Jiří Langmajer).
Petr Kolečko
Petr Kolečko, scenárista, který připravuje svůj režijní debut. | CinemArt
„Nejedná se vyloženě o sportovní film. Je to prostě příběh dvou holek, které chodí do takovéhle práce. Romantická komedie o tom, že člověk dělá hodně chyb, ale přesto vždycky přijde od života nová šance,“ vysvětlil scenárista a režisér Petr Kolečko, který už vede herce coby režisér-debutant tři týdny. Natáčení odstartoval 1. září.
Hokejem žije Brno i fanoušci seriálů. Lajna zabodovala na festivalu Serial Killer
Festivaly a ceny8. 5. 2018
Hokejem žije Brno i fanoušci seriálů. Lajna zabodovala na festivalu Serial Killer
„Je to už rok a půl, co jsme s režisérem Vláďou Skorkou pod bedlivým dozorem producenta Dana Strejce začali točit veleúspěšnou Lajnu, kde pro mě Petr Kolečko napsal postavu hokejového trenéra Luboše Hrouzka. Tím odstartoval naši intenzivní spolupráci a zároveň křehké kamarádství. Další krásná role v seriálu s nezaměnitelným Kolečkovským humorem mi přistála na stole na jaře. A do třetice všeho dobrého celovečerák Přes prsty. Další z mnoha skvělých scenářů z plodného pera Petra Kolečka,“ pochvaluje si spolupráci se scenáristou a režisérem Jiří Langmajer.
Langmajerovi napsal Kolečko roli vyloženě na tělo. „Rudof Jíra je vlastně představa Petra, jak by se on mohl chovat obklopen ženami, až mu bude přes padesát. Další vtipně sarkasticky napsaná role pro chlápka v mém věku, kde mohu zúročit svoje bohaté životní zkušenosti a především zkušenosti z naší předešlé práce,“ dodal Langmajer, který by s tímto tvůrčím týmem rád pracoval i v budoucnu. „Jsem neskonale šťasten, že si mě ´mlaďoši´ vybrali jako svého herce a že jsme se spolu naučili pracovat. Snad je nezklamu,“ dodal Langmajer.
Ve filmu Přes prsty, který bude mít premiéru koncem srpna roku 2019, si dále zahrají například Jakub Prachař, Marek Taclík, Zdena Hadrbolcová, Radka Pavlovčinová nebo Kristina Greppelová. Do kin snímek uvede distribuční společnost CinemArt CZ.
Vojtěch Dyk
Přes prsty