Před konflikty by se nemělo utíkat. Jenovéfa Boková prožívá klid před "bouří"

Před konflikty by se nemělo utíkat. Jenovéfa Boková prožívá klid před "bouří"
Chvilky / Jenovéfa Boková | CinemArt
Anežka je mladá žena, která si přeje, aby vztah s její rodinou i partnery byl dobrý a klidný, a to i za tu cenu, že ona sama ustoupí a bude se vyhýbat případným nedorozuměním, sporům. Neuvědomuje si ale, že onen pomyslný klid je jen klidem před bouří, která musí dříve či později přijít.
Film Chvilky vypráví příběh o základních situacích, vztazích a emocích, které potkávají každého člověka, jsou mu důvěrně blízké a známé. Vyprávějí o lásce, bolesti, oddanosti, ale také o naději, že člověk dokáže svá zranění přeměnit v sílu.

Chvilky: Trailer

Snímek Chvilky je debutem režisérky a scenáristky Beaty Parkanové, který citlivě zachycuje nástrahy rodinného života, jež komentuje s humorem, pochopením a vyvinutým citem pro situace. V hlavních rolích se kromě Jenovéfy Bokové (Rodinný film) představí například Alena Mihulová (Domácí péče), Martin Finger (Metanol) nebo Jaroslava Pokorná (Hořící keř, Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka).
Film byl vybrán na letošní 53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary do soutěže "Na východ od Západu". V českých kinech budou mít Chvilky premiéru 1. listopadu letošního roku. Distributorem je společnost CinemArt CZ.