Nové Jumanji u diváků boduje, zato hvězda Matta Damona už se víc zmenšit nemohla

Nové Jumanji u diváků boduje, zato hvězda Matta Damona už se víc zmenšit nemohla
Zmenšování (2017)
Na druhém místě skončilo nové Jumanji s Dwaynem Johnsonem. Volné pokračování klasiky s Robinem Williamsem mělo sice víkendové tržby oproti Star Wars takřka poloviční (100 milionů vs. 52), jenže film byl nasazen již od středy. Jumanji: Vítejte v džungli se tak může na domácích tržbách pochlubit 68 miliony a to není vůbec špatné číslo. Film stál sice 90, ale provází ho spokojené ohlasy a celosvětově má již 118. Neopakuje se tedy situace Krotitelů duchů, kdy fanoušci "návrat klasiky v novém balení" nevydýchali. 
Jak moc fanoušci nenávidí ženské Krotitele duchů?
Téma16. 2. 2019
Jak moc fanoušci nenávidí ženské Krotitele duchů?
Nedařilo se naopak návratu série Ladíme. Třetí díl otevřel až na třetím místě za 25 milionů, respektive 35 z celého světa. Při pohledu na rozpočet (45 milionů) nepůsobí tohle startovné tak zle, v rámci série je to ale slabota. Ano, první díl kdysi debutoval jen za 5, ale to bylo z pár stovek kin. Celkem vydělal v Amerických sálech 65 mega a stal se ohromně populární. Tak populární, že dvojka otevřela dva roky zpátky za 69! 25 pro trojku je proto jednoznačné zklamání. Svou roli sehrálo i to, že jde o nejhůře hodnocený díl série. Pořád ale Ladíme 3 neplatí za největšího smolaře víkendu.
Málem to "vyhrál" Hugh Jackman, ale jeho Největší showman se nakonec vyškrábal alespoň do první pětky. Konkrétně skončil na bramborové pozici se 14 miliony. Průměrné recenze a rozpočet 84 milionů i tak značí propadák.
Zdaleka nejhůře ale dopadl Matt Damon. Jeho nové komediální drama Zmenšování mělo být trefou do černého. Originální námět, na režii zkušený Alexander Payne (Bokova, Děti moje) a silné obsazení. Výsledek? Průměrné recenze a start za 7 milionů až na sedmém místě. Vzhledem k tomu, že producenty stála tahle legrace 68 milionů, dostalo studio Paramount k Vánocům pěkně měkký dárek. Sám Damon si pak potvrdil to, že rok 2017 je jedním z komerčně nejhorších v jeho kariéře - letos mu v amerických kinech proletělo i drama Suburbicon: Temné předměstí a fantasy Velká čínská zeď
Anna Kendrick, Brittany Snow, Alexis Knapp, Anna Camp, Hana Mae Lee
Hugh Jackman
Jak si vedly ostatní filmy, to zjistíte v našem kompletním žebříčku US tržeb.