Novou Dunu natočí Denis Villeneuve

Novou Dunu natočí Denis Villeneuve
Přestože jde o jeho první opravdu drahý projekt a zatím není jisté, jak si s ním poradí, už má Villeneuve na stole další velkou nabídku - novou verzi kultovní Duny. O tom, že by se snímku mohl ujmout, se hodně mluvilo již loňský rok. Villeneuve o projekt stojí léta a nyní konečně dostal příležitost. Berme to jako dobré znamení pro Blade Runner 2049. Snímek musí v tuhle chvíli vypadat hodně nadějně, když dostal Villeneuve další obří zakázku.
Jeho režii potvrdil na Twitteru Briana Herberta, který po smrti svého otce Franka pokračoval dalšími díly v započaté sérii románů. Z tweetu se navíc zdá, že nezůstane jen u jednoho filmu, ale čeká nás rovnou celá sága.
Duna se již jedné filmové adaptace dočkala. Natočil jí v roce 1984 režisér David Lynch, přičemž jedné z hlavních rolí se tehdy ujal známý zpěvák Sting. Oficiální popis knihy je následující: Duna vypráví o pouštní planetě Arrakis, na níž se nachází jediný zdroj koření prodlužujícího lidský život a propůjčujícího člověku mimořádné psychické schopnosti.
Víte že...
... že v roce 2000 vznikla i třídílná televizní mini-série? Částečně se natáčela v České republice, díky čemuž si v ní zahrálo mnoho českých herců.