33. týden-kinopremiéry: Pixely a Fantastická čtyřka na druhé koleji. Překvapí málomluvný konstruktér Schmitke.

33. týden-kinopremiéry: Pixely a Fantastická čtyřka na druhé koleji. Překvapí málomluvný konstruktér Schmitke.
Fantastická čtyřka
Začneme filmovou adaptací marvelovského komiksu Fantastická čtyřka. Nejde o první zpracování, každopádně na tento snímek by všichni zaangažovaní nejraději rychle zapomněli. Režisér Josh Trank se již na twitteru vyjádřil, že studio jeho verzi přestříhalo k nepoznání. Ale to je teď vedlejší, zaměřme se na film, který rozhodně není fantastický a dá se počítat, že se kolem jeho názvu ještě objeví celá řada ironicky míněných verzí. Fantastická čtyřka pojednává o jedněch z nejstarších hrdinů značky Marvel. Zmutovaná čtveřice získá po jedné vesmírné cestě superhrdinské schopnosti, které využije při záchraně Země před mladým vědcem Von Doomem. Jak jinak...
Z recenze Františka Fuky: "První plus mínus polovina filmu se mi docela líbila, protože ti mladí jsou sympaťáci (včetně Von Dooma) a docela slušně jsou nám představeny jejich touhy, traumata a tak dále, občas i s humorem. Od chvíle, kdy se hrdinové dostanou na Planetu Nula (a kdy by měla konečně začít všechna ta podívaná), jde film zcela, totálně do kopru naprosto spektakulárním způsobem! Jakýkoliv náznak soudržnosti scénáře zcela zmizí a film se změní v sérii náhodných scén, které vzbuzují dojem, že mnoho scén chybí a mnoho bylo horkou jehlou přešíváno, aby dávaly zcela jiný smysl, než měly dávat původně. Triky jistě byly drahé, ale jejich kvalita je velmi proměnlivá (zadní projekce na Planetě Nula vypadá jako něco ze sovětského filmu)."
Fantastická čtyřka
Že nejde o jedinou negativní kritiku dokládají další tuzemské recenze Fantastické čtyřky, jejichž výsledná známka činí pouhých 36 procent. Na Rotten Tomatos pouhých 9 procent. Přijde na film do kina dost diváků?
Pixely
Ještě jeden snímek, který dnes vstupuje do tuzemských sálů, se inspiroval svým předchůdcem. V případě Pixelů šlo o tříminutový (!!!) kraťas Pixely (2010), pojednávající o tom, jak New York napadnou 8 bitová stvoření z kultovních videoher. Režisér Chris Columbus Pixely natáhl na 106 minut, obsadil Adama Sandlera a další záchranáře z řad lidských smrtelníků a ... A úspěch se nekoná.
Adam Sandler, Kevin James, Chris Columbus
Z recenze Františka Fuky: "Film se snaží kopírovat především klasické Krotitele duchů, t.j. smontovat trikové scény s improvizačním verbálním humorem, ale samozřejmě se mu to nedaří. A výjimečně si myslím, že kdybych film viděl v původním znění, výslednému dojmu by to nijak moc nepomohlo. Snad ani nemusím podotýkat, že se celý film nedozvíme, co jsou vlastně ti mimozemštani zač, proč přiletěli, jak moc jsou agresivní, jak vypadají a tak dále... Stojí v Pixelech aspoň něco za váš čas? Ty akční trikové scény jsou chvílemi fajn, ale není v nich nic nápaditějšího, než v tom původním krátkém filmečku, a kdykoliv se mají živí herci utkávat s digitálními postavičkami, působí při tom unaveně, jako by je to vůbec nebavilo..."
Všechny recenze Pixelů si přečtěte zde. Prozatím 44 procent. Server Rotten Tomatoes dává 17.
Peter Kurth
Schmitke | Febiofest
Jedno z příjemných překvapení těchto premiér přichází z Krušných hor. Režisér Štěpán Altrichter natočil Schmitkeho jako svůj absolventský film a do hlavní role obsadil svérázného "hrdinu" - německého konstruktéra větrných elektráren. Ten se vydává na území České republiky, aby opravil jeden porouchaný stroj. A stane se mu plno zvláštních věcí... Schmitkeho lze zařadit mezi další debuty tuzemských tvůrců, které se ohlížejí na festivalové publikum (film měl premiéru v jihokorejském Busanu a odnesl si několik cen z dalších přehlídek), jsou v dobrém smyslu slova světové, využívají humor, ironii, prostě nadhled, nastavují zrcadlo Němcům i Čechům. Nechybí magické záběry na mystický les, atmosféra jak od Davida Lynche.
Štěpán Altrichter, Tomáš Končinský
Nejde samozřejmě o film, na který budou chodit mainstreamoví diváci, přestože příběh Schmitkeho je civilní a leckdo z mimoměstských diváků by se s postavami dokázal identifikovat. O to překvapivější je, že distributor Schmitkeho vysílá hned do stovky českých kin. Držím filmu palce a těším se na další Altrichterovu tvorbu. Recenze si přečtěte zde. Prozatím 62 procent.
Barbie Rock’n Royals
Přehled premiér zakončíme hudebním animákem Barbie Rock’n Royals, snímkem s populární panenkou v roli hudební rebelky a princezny. Inu, i Barbie musí jít s dobou. Podívejte se na trailer a usuďte, jestli je právě toto snímek pro vaše princezničky.
Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.