29. týden-kinopremiéry: Silák mravenec, Tatum bez kalhot a česká filmová událost

29. týden-kinopremiéry: Silák mravenec, Tatum bez kalhot a česká filmová událost
Ant-Man
V kinech se nám prohání supersilný Ant-Man, komiksem zrozený hrdina rozšiřující řadu filmových adaptací o další přírůstek. A prý zdařilý. Není totiž jen pro ty, kteří vědí, ale i pro ty, kteří se chtějí bavit a odreagovat bez ohledu na to, zda vyrůstali s očima přilepenýma na stránkách obrázkových příběhů. O co ve filmu jde? "Bývalý zloděj Scott Lang (Paul Rudd), vybavený pozoruhodnou schopnosti zmenšit své fyzické rozměry, ale současně znásobit svou sílu, se musí ujmout role hrdiny a pomoci svému mentorovi doktorovi Hankovi Pymovi (Michael Douglas) ochránit tajemství, skrývající se v jeho úžasném obleku Ant-Mana, před zcela novými nebezpečími, která ho ohrožují. Pym a Lang jsou tváří v tvář zdánlivě nepřekonatelným překážkám nuceni naplánovat a provést rafinovanou loupež, která zachrání celý svět."
Evangeline Lilly, Paul Rudd, Peyton Reed, Michael Douglas
Mravenečkův zrod provázely nemalé porodní bolesti, mimo jiné došlo na výměnu režiséra. Což je dle recenzenta Františka Fuky největší slabina vtipného akčního snímku. "Teprve po polovině to začne být trochu zábavnější a kupodivu je to s blížícím se koncem čím dál lepší a lepší. Jako kdyby závěrečné akční scény byly něco z mozku Edgara Wrighta (na rozdíl od první poloviny)."
Přestože Ant-Man není z komiksových hrdinů nejznámější, trochu paradoxně je přístupnější mainstreamovějšímu publiku, které s přehledem zabaví. Všechny recenze filmu si přečtete zde. Hodnocení prozatím velmi solidních 74 procent.
Bez kalhot XXL
Channing Tatum se znovu svléká. A jak už to tak u pokračování úspěšných snímků bývá, dochází filmu Bez kalhot XXL poněkud dech. O svaly a vypracovaná těla nicméně není nouze. Ale bude to stačit? Může za ztrátu formy změna režiséra nebo ohranost látky? Zřejmě obojí. Recenze filmu si přečtěte zde. Prozatím 45 procent. Jako letní podívaná pro dámy všech věkových kategorií to asi fungovat bude. Vyženou své mužské protějšky do posiloven a tanečních klubů?
Domácí péče
Z karlovarského filmového festivalu míří do kinodistribuce komediální drama Domácí péče. Za roli nemocné Vlasty obdržela Alena Mihulová festivalovou cenu. Jejího svérázného manžela hraje Bolek Polívka, který se s těžkým onemocněním manželky vyrovnává jak jinak než po svém. Ona zkouší esoterii a léčitelství, což působí v konfrontaci se zemitým Polívkou nejednu situaci jako ze života. Velký příslib českému filmu má zatím pochvalné recenze. Hodnocení se zastavilo na 80 procentech. I vážné téma se dá natočit s lehkostí, humorem a pochopením. A není utrpení to z pozice diváka sledovat.
V hlubinách
Z Norska k nám míří žánrový thriller V hlubinách, který pojednává o jedné skutečné kauze související s tamním těžařským boomem z 80. let 20. století. "Nová naleziště ropy a plynu skýtala netušené možnosti a bohatství, které se odpovědné úřady snažily vytěžit z 500 metrové hloubky Severního moře. Petter, profesionální potápěč, a jeho bratr Knut mají potřebnou disciplínu, sílu a odvahu, aby se vydali na nejnebezpečnější misi na světě – na dno Severního moře. Avšak nenadálá tragická nehoda vše změní. Petter je vyslán na riskantní cestu, na které ztrácí přehled o tom, kdo tahá za jeho nitky osudu a postupně zjišťuje, že tato mise je nad jeho síly a že v sázce je jeho život." Tedy něco pro ekoaktivisty a milovníky artových podívaných.
Nekonečný příběh Posledního z Aporveru
A jedna kuriozita na závěr. Autoři nedokončeného fantasy snímku Poslední z Aporveru, jehož výroba spolkla hodně přes 200 milionů korun, uvádějí ve vybraných kinech 40 minutový dokument Nekonečný příběh Posledního z Aporveru. Je to vzkaz tvůrčímu týmu? Fanouškům? Nebo světu, že se nevzdávají a projekt dokončí? Těžko soudit. Sdělíme vám zítra.
Nekonečný příběh Posledního z Aporveru
| Actor’s Runway Agency
Seznam všech červencových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.