Barbora Hajžinová

Barbora Hajžinová

Autor

Narozena 20.4.1997 v České Lípě
Studentka FF UK  v Praze

Studentka bohemistiky, milovnice kinematografie od první republiky až po Avengers, divadla, literatury a  učení se cizích jazyků.


Články autora

  1. Miloslav Šimek: Nakonec zaplatil příliš vysokou cenu
    Téma8. 3. 2020
    Miloslav Šimek: Nakonec zaplatil příliš vysokou cenu

    Pedagog ve výslužbě, komik tělem a duší, milovník foglarovek a pohotový mistr improvizace. Miloslav Šimek by včera oslavil 80. narozeniny. Jeho trefný a přitom kultivovaný humor chybí divákům dodnes.

  2. Herečka Anna Kotlíková o škole, stresu a pohodovém natáčení
    Rozhovory24. 3. 2019
    Herečka Anna Kotlíková o škole, stresu a pohodovém natáčení

    Pokud patříte mezi pravidelné návštěvníky Studia Ypsilon nebo Letních shakespearovských slavností, jistě vaší pozornosti neunikla neokoukaná tvář a osobitost půvabné černovlasé herečky Anny Kotlíkové. Ač v létě oslaví teprve pětadvacáté narozeniny, může se již teď pochlubit spoluprací s osobnostmi jako Arnošt Goldflam, Jiří Havelka nebo Ondřej Sokol, s nímž si 15. února letošního roku odbyla premiéru inscenace „Sopranistky,“ uváděné v pražském Činoherním klubu.

  3. Létající kadibudka, meditující mnich, nacistka a Brežněv. Zahajovací film festivalu Future Gate sklidil obrovský úspěch
    Festivaly a ceny1. 3. 2019
    Létající kadibudka, meditující mnich, nacistka a Brežněv. Zahajovací film festivalu Future Gate sklidil obrovský úspěch

    Ve středu 27. února rozsvítil velký sál pražského kina Lucerna režijní debut dvaačtyřicetiletého maďarského scenáristy Balásze Lengyelo "Lajko: Cigán ve vesmíru". Hořká tragikomedie s pořádnou dávkou černého humoru, odehrávající se v padesátých letech minulého století, zahájila již šestý ročník festivalu science fiction snímků Future Gate a dala pořádně zabrat bránicím všech diváků.

  4. Ostře sledovaný seriál Most! dojel do finále
    Seriály26. 2. 2019
    Ostře sledovaný seriál Most! dojel do finále

    Již dlouho se v naší kotlině nestalo, aby jeden - navíc komediální - seriál s nadsázkou a tak markantně rozdělil národ na dva nesmiřitelné tábory a vzbudil masivní zájem všech českých komerčních i nekomerčních médií. Jedni oceňovali jeho nekorektnost, průlomový návrat ke svobodě slova ve stylu pořadu Česká soda vysílaného v devadesátých letech, autencitu prostředí a perfektní herecké výkony.

  5. Festival Future Gate vás seznámí s cigánem ve vesmíru, hvězdou Červeného trpaslíka a kultovní Godzillou
    Festivaly a ceny21. 2. 2019
    Festival Future Gate vás seznámí s cigánem ve vesmíru, hvězdou Červeného trpaslíka a kultovní Godzillou

    „Toto je hlášení těžařské lodi Červený trpaslík.... Já jsem Holly, palubní počítač s IQ šest tisíc. Což je tolik, kolik má šest tisíc učitelů tělocviku.“ Všichni milovníci žánru science fiction jistě poznali jednu z nejlegendárnějších hlášek britského sitcomu Červený trpaslík. Postavu centrálního počítače, kterému během časové stáze trvající tři milióny let nakonec IQ kleslo na pouhých šedesát, ztvárnil komik Norman Lovett.

  6. Zlínský filmový festival oslaví stoleté putování Miroslava Zikmunda
    Festivaly a ceny14. 2. 2019
    Zlínský filmový festival oslaví stoleté putování Miroslava Zikmunda

    Rok se s rokem sešel a již tradiční Zlín Film Festival pro děti a mládež se kvapem blíží. Mezi hlavní témata letošního 59. ročníku patří cestování, objevy a poznání. Pořadatele inspirovaly sté narozeniny cestovatele, dobrodruha, spisovatele a filmaře, pana Miroslava Zikmunda. Jedna z nejstarších a největších filmových přehlídek na světě, kterou každoročně navštíví přes 120 tisíc diváků, proběhne od 24. května do 1.června.