Niki Katsianiku

Niki Katsianiku

Autor

Externí přispěvatelka, studentka Vyšší odborné školy publicistiky.

Narozena 14. dubna 1996 v Praze.

"Moc mě baví Marvel, dobře udělané psychologické filmy a ráda se zasměju u komedií, nebráním se ani těm romantickým. Od malička se věnuju divadlu, takže před skvělými herci hluboce smekám."


Články autora

  1. Co všechno herci obětují kvůli roli?
    Téma26. 12. 2019
    Co všechno herci obětují kvůli roli?

    Hollywoodští herci a herečky dostávají za své role miliony dolarů, což je velká motivace pro to, aby se dostatečně intenzivně připravovali. A že se činí. Pracují, na těle i na duši. Občas se proto stává, že mají psychické nebo zdravotní následky. Z filmových charakterů se dostávají třeba několik měsíců. Například Jim Carrey řekl časopisu Luxury: „Obvykle se ztrácím v postavě, kterou ztvárňuji. A když s ní pak skončím, potřebuju měsíc, abych si vybavil, kdo jsem.“ Carrey není žádnou výjimkou.

  2. Navštívili jsme první české filmové muzeum
    Téma26. 2. 2019
    Navštívili jsme první české filmové muzeum

    Z návštěvy Národního filmového muzea (NaFilM) v pražské Františkánské zahradě jsem byla nadšená. Není to totiž jen tak ledasjaké nudné muzeum. Můžete si zde téměř všechny exponáty sami vyzkoušet, což jsem si patřičně užila.

  3. Blesk McQueen v životní velikosti na pražské výstavě Pixar – 30 let animace
    Téma18. 2. 2019
    Blesk McQueen v životní velikosti na pražské výstavě Pixar – 30 let animace

    Světoznámé animační studio Pixar otevřelo na holešovickém výstavišti svou putovní expozici. Křižíkův pavilon E bude pro návštěvníky otevřen až do 26. května, potom se Pixar přesune do další země. Americké studio stojí za vznikem slavných filmů jako je Toy Story: Příběh hraček (první počítačově animovaný celovečerní film), Auta, Ratatouille, Příšerky s.r.o., Vzhůru do oblak a mnoha dalších.

  4. Jiří Mádl: "Asi bych fakt nedal líbačku s chlapem."
    Rozhovory11. 2. 2019
    Jiří Mádl: "Asi bych fakt nedal líbačku s chlapem."

    V kinech právě běží další režisérský a scenáristický počin Jiřího Mádla, komediálně dramatický film "Na střeše". Hrdinou je vietnamský kluk Song (Duy Anh Tran), který se objeví na střeše domu zapšklého bývalého profesora češtiny Rypara (Alois Švehlík). Ten ho u sebe nechá nějakou dobu bydlet a oba se spřátelí, když hledají způsob, jak legalizovat Songův pobyt v České republice. Inspirací pro Mádla byl jeho roční studijní pobyt v New Yorku, kde na koleji bydlel s asijským kolegou.Mezi tím vším shonem okolo premiéry si Jiří Mádl udělal čas i na zodpovězení mých otázek nejen o svém druhém režisérském debutu, jak film "Na střeše" sám nazývá.

  5. Film „Skleněný“ by mohl být klidně i realitou
    Téma30. 1. 2019
    Film „Skleněný“ by mohl být klidně i realitou

    Skleněný je spojením hlavních představitelů dvou filmů (Vyvolený a Rozpolcený) do jednoho, kde jsou Elijah Price (Samuel L. Jackson), David Dunn (Bruce Willis) a Kevin Crumb (James McAvoy) poprávu zavřeni do zvláštní psychiatrické léčebny. Film začíná celkem realisticky, psycholožka se snaží své tři pacienty přesvědčit, že jejich nadpřirozené schopnosti jsou jen utkvělou představou.