Paul Wurcel

Paul Wurcel

Autor

Redaktor

Narozen 29. května 1997 v Praze.

Student školy Michael – vášnivý filmař, kouzelník, gamer, moderátor + řežisér připravovaného pořadu na Stream.cz a bere věci s humorem.

Jediný sen je silnější, než tisíce skutečností.“ – J. R. R. Tolkien


Články autora

  1. TV TIP: V zajetí démonů 2 – Návrat ke kořenům klasických hororů
    Recenze27. 9. 2020
    TV TIP: V zajetí démonů 2 – Návrat ke kořenům klasických hororů

    Dnes před půlnocí (od 23.15 na Nova Cinema) si v televizi můžete pustit druhý film z populární a diváky oblíbené hororové série Jamese Wana V zajetí démonů. Proč stojí za to ponocovat a dát snímku šanci. Otevíráme PŮVODNÍ RECENZI Z ROKU 2016: Film navazuje na celosvětově úspěšný horor V zajetí démonů. Tentokrát manželský pár Warrenových odcestuje do severního Londýna vyšetřovat jeden z nejhrůzostrašnějších případů paranormálních aktivit, aby pomohl svobodné matce, která žije sama se svými čtyřmi dětmi v domě zamořeném zákeřnými duchy.

  2. Retro recenze: Orel Eddie - smích, lítost a slzy britského olympionika, který se zapsal do dějin
    Recenze19. 4. 2020
    Retro recenze: Orel Eddie - smích, lítost a slzy britského olympionika, který se zapsal do dějin

    PŮVODNÍ TEXT Z ROKU 2016: Touha splnit si životní sen je motorem snad každého z nás. Ale takový motor, jaký v sobě skrývá už od dětství Michael Edwards (Taron Egerton), nemá jen tak někdo. Jeho touha je zdánlivě prostá: chce se stát olympionikem a reprezentovat Velkou Británii na některých olympijských hrách. Je v zásadě jedno, v jakém sportu.

  3. Hvězda nových Star Wars v dojemném filmu plném inspirace
    Recenze25. 8. 2018
    Hvězda nových Star Wars v dojemném filmu plném inspirace

    Dnes večer si můžete v televizi pustit nejnovější film režiséra Jima Jarmusche Paterson (2016), v němž hraje Adam Driver hloubavého řidiče autobusu, pozorného partnera a mistra každodenní poezie. Při té příležitosti otevíráme starší článek s recenzí Patersona. PŮVODNÍ TEXT: Paterson Řidič autobusu Paterson žije se svou ženou Laurou v Patersonu, někdejším městě básníků, které dnes upadá. Patersonovi je kolem třiceti a vede spořádaný život po boku ženy, která ho miluje a má plnou hlavu nápadů, jak zvýšit jejich omezený rozpočet.

  4. Recenze: Sportovní "motivační" dokument Gravitation vás nabudí
    Recenze9. 11. 2016
    Recenze: Sportovní "motivační" dokument Gravitation vás nabudí

    "Většina lidí se prostě bojí to tam v životě pořádně poslat," odpovídá Libor Podmol ve filmu na otázku "Proč si lidi nejdou za svým snem?". Vítěz X Games ve Freestyle motokrosu se toho ale rozhodně nebojí, stejně jako osm dalších českých sportovců, kteří každodenně bojují s gravitací.

  5. Recenze: Den nezávislosti: Nový útok – jedno klišé za druhým
    Recenze24. 6. 2016
    Recenze: Den nezávislosti: Nový útok – jedno klišé za druhým

    Potom, co Den nezávislosti redefinoval velkofilmy, přinese další kapitola globální katastrofu nepředstavitelných rozměrů. Za využití posbírané mimozemské technologie spolupracují pozemské národy na ohromujícím obranném programu, jehož úkolem je ochrana planety. Na bezprecedentní vyspělou sílu mimozemšťanů se připravit nelze. Jedině vynalézavost několika statečných mužů a žen může pozemšťany zachránit před vyhynutím.

  6. Recenze: Warcraft: První střet – pohled fanouška předlohy
    Recenze19. 6. 2016
    Recenze: Warcraft: První střet – pohled fanouška předlohy

    Azeroth a Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nechce nikdo zastavit. Ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují.

  7. Recenze: Návštěvnící 3 – humor, který neomrzí
    Recenze30. 5. 2016
    Recenze: Návštěvnící 3 – humor, který neomrzí

    Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce.

  8. Hans Zimmer v Praze - Koncert z jiného světa
    Filmy15. 5. 2016
    Hans Zimmer v Praze - Koncert z jiného světa

    7. května se v Praze uskutečnil dlouhou očekávaný koncert novodobého virtuósa filmové hudby, Hanse Zimmera, který do O2 arény přivezl svět a ukázal obecně některým českým skladatelům, jak by měla vypadat kvalitní a epická hudba. Myslím, že budu mluvit za všechny, pokud řeknu, že něco tak velkolepého, jako byl koncert Hanse Zimmera, jsem dlouho nezažil, a to také z toho důvodu, že se z Hanse stala vlastně taková popová hvězda, ačkoliv o popovou hudbu nešlo. Byl to zkrátka nářez.

  9. Recenze: Spotlight - příběh skandálu, o kterém nikdo nechtěl slyšet
    Recenze12. 4. 2016
    Recenze: Spotlight - příběh skandálu, o kterém nikdo nechtěl slyšet

    Na skandálu okolo zneužívání dětí katolickými kněžími v Bostonu na přelomu milénia byla nejděsivější míra, ve které probíhalo, a především funkce církve jako aparátu, který ho systematicky zahlazoval před veřejností. Spotlight byl v té době investigativní tým novinářů v The Boston Globe. Drama rekonstruuje jejich dlouhou cestu k sérii článků, které otřásly postavením církve, a zkoumá otázky novinářské etiky, složitost práce mezi právními kličkami a osobní morálkou a tiché spiknutí, jehož míra se odkrývá před nevěřícnýma očima novinářů. Hvězdně obsazený a strhující film již sesbíral přes tucet ocenění amerických kritiků. Snímek navíc získal Oscara za Nejlepší film a Nejlepší scénář.

  10. Recenze: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti – jen vizuální efetky nestačí aneb náběh na Justice League
    Recenze7. 4. 2016
    Recenze: Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti – jen vizuální efetky nestačí aneb náběh na Justice League

    V době, kdy svět řeší otázku, jakého hrdinu skutečně potřebuje, v obavách z naprosto nekontrolované moci téměř božského superhrdiny, se střetává respektovaný a mocný ochránce spravedlnosti ve městě Gotham s nejuctívanějším spasitelem moderní doby ve městě Metropolis. A zatímco mezi sebou Batman a Superman válčí, rychle se vynořuje nová hrozba, která pro celé lidstvo představuje ještě větší nebezpečí než kdy v minulosti.