Albína Mrázová

Albína Mrázová

Autor

Externí přispěvatelka. Studentka Vyšší odborné školy publicistiky v Praze.

Narozena 16. 4. 1993 v Plzni.

Zajímají mě filmy všeho druhu, pokud mají zajímavou myšlenku. Většinou se tedy vyhýbám americkým komediím, jelikož už většinou v prvních pěti minutách víc, jak to skončí.

Mezi mé oblíbené režiséry patří Quentin Tarantino, Tim Burton, Ridley Scott nebo Lars Von Trier. Než se na nějaký film podívám, musím nejdřív přečíst jeho knižní předlohu. Zároveň, jako rekreační jezdec, nejsem schopná dokoukat filmy, kde umírá kůň. A to ani pokud jde o Nekonečný příběh.


Články autora

  1. Tihle filmoví agenti by rozhodně neměli mít povolení zabíjet!
    Téma22. 4. 2021
    Tihle filmoví agenti by rozhodně neměli mít povolení zabíjet!

    Ne každý agent má na konci svého jména čísla. To potvrzují i série jako Kingsman nebo Johnny English. Tyto filmy ale nejsou jedinými snímky, kde je někdy práce agenta spíše na škodu než k užitku a parodie má zde své místo. Proto jsme připravili desítku top filmů, kde se objevují další "Bondové naruby".

  2. Režisér Tim Burton: Milovník temných stínů, který udělal z Johnnyho Deppa Střihorukého Edwarda
    Téma25. 8. 2020
    Režisér Tim Burton: Milovník temných stínů, který udělal z Johnnyho Deppa Střihorukého Edwarda

    Tim Burton je jedním z klasických režisérů současného Hollywoodu. Vyznavač "temných stínů", nebývalých vizí, přítel Johnnyho Deppa a skladatele Dannyho Elfmana dnes slaví 62. narozeniny. Pojďme si připomenout, co dělá z Tima jednoho z nejosobitějších autorů mezi filmaři.

  3. Nejlepší přátelé člověka aneb Ti nejpamátnější čtyřnozí psí přátelé ze světa filmu
    Téma22. 1. 2019
    Nejlepší přátelé člověka aneb Ti nejpamátnější čtyřnozí psí přátelé ze světa filmu

    Všichni psi jednou přijdou do nebe, ale nejprve musí splnit své poslání. Připravili jsme pro vás ty nejlepší filmy o psech. Tvůrci filmů se většinou shodnou, že se zvířaty a dětmi mají největší práci. A přesto se o nich točí filmy. Podle filmařů je se psy jednodušší spolupráce než s kočkami, které si vždycky dělají, co chtějí.

  4. Kdy se vrátí Zloba? Bude Angelina Jolie znovu královna černé magie?
    Téma7. 10. 2017
    Kdy se vrátí Zloba? Bude Angelina Jolie znovu královna černé magie?

    Zloba-Královna černé magie (Maleficent 2) má ohlášené pokračování. Angelina Jolie je bezpochyby jedním z nejzvučnějších jmen Hollywoodu, což dokazuje i jako režisérka s letošním filmem First They Killed My Father (Zabili mého otce).Pojďme si herečku, režisérku, matku, manželku nebo velvyslankyni OSN trochu blíže představit, neboť v poslední době se na veřejnosti představila opět ve skvělé kondici.

  5. Nejočekávanější animované filmy roku 2015
    Téma25. 1. 2015
    Nejočekávanější animované filmy roku 2015

    Od ledna vám postupně představujeme nejočekávanější filmy nejrůznějších kategorií, žánrů a rozpočtů. Nyní přicházejí na řadu animované snímky, které si získávají oblibu stále širšího spektra diváků. Máte se na co těšit milé děti, teenageři a dospěláci.

  6. Hra o trůny mine Evropu. IMAX kina ji neuvedou.
    Seriály17. 1. 2015
    Hra o trůny mine Evropu. IMAX kina ji neuvedou.

    Zatímco Američané si budou moci vychutnat oblíbený seriál i v kinech IMAX, do evropských kin se oblíbená Hra o trůny nedostane. Ale není třeba si zoufat, protože i v USA se bude Hra o trůny promítat pouze ve vybraných kinech a státech. Kromě toho se na stříbrných plátnech objeví jen poslední dva díly z dosud poslední čtvrté série. Tedy nic, co by fanoušek neviděl.